Pored toga što je Coca-Cola jedno od omiljenih bezalkoholnih pića u svetu, verovatno niste znali da ovaj napitak možete iskoristiti i u druge svrhe. U nastavku teksta možete saznati za šta sve možete upotrebiti ovaj napitak.

 

Ukoliko vas ujede pčela, Coca-colom možete odrstraniti bol od uboda jer će ovaj napitak izvući žaoku i neutralisati bol.

Coca-cola uklanja i rđu. Potrebno je da samo prospete ovaj napitak direktno na mrlje i rđa će veoma brzo nestati.

Ovaj napitak odmrzava staklo na vašem automobilu, ukoliko polijete stakla većom količininom tečnosti.

Ispiranje kose Coca-Colom pomoći će vam da prosvetlite i ublažite boju svoje kose.

Coca-Cola je idealan napitak za neutralisanje bola i stomačnih tegoba. Mala količina će vam pomoći da brže svarite hranu i bol će nestati.

 

Limunska kiselina, koja je osnovni sajstojak Coca-Cole, pomoći će vam da očistite toalet. Ona uklanja mrlje sa keramičkih površina.

Ukoliko ste se na letnjem odmoru susreli sa meduzama i pritom zadobili opekotine od istih, Coca-cola je idealno rešenje za vas. Ona neutrališe opekotine od meduze.

Verovatno vam se nekada desilo da vam se guma za žvakanje uplete u kosu. Zapetljani pramen umočite u Coca-Colu i bezbolno ćete ukloniti gumu za žvakanje sa svoje kose.

Na osnovu ovoga videli smo da Coca-cola ima još neku svrhu osim osvežavajućeg bezalkohlonog pića. Ostaje nam da saznamo odgovor, možda u nekom narednom tekstu, na još jedno pitanje- Šta Coca-cola čini našem stomaku?

 

Milica Jocić

 

Izvor: collective-evolution.com

 

0