PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

Kapital IN, centar za učenje stranih jezika i Kapital magazin – studentski web servis i časopis nastavljaju da podržavaju najuspešnije mlade ljude. U okviru jesenjeg ciklusa projekta „Education without borders“ za 2018. godinu, raspisan je konkurs za stipendiranje najboljih studenata i učenika srednjih škola u Nišu.  Rok za prijavljivanje zainteresovanih kandidata produžen je do 30.avgusta. 

Kapital magazin nudi mogućnost najboljim kandidatima da uče strane jezike potpuno besplatno ili po beneficiranim cenama. Upis je otvoren za kurseve engleskog, nemačkog, španskog i francuskog jezika. 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

U kategoriji studenata, konkurs za stipendije je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, kao i za studente akreditovanih privatnih fakulteta, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

Stipendije

PROCES SELEKCIJE: 

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, organizacioni odbor će rangirati kandidate i odabrati najuspešnije, koji će ući u finalni krug selekcije. Kandidati koji uđu u finalnu fazu biće pozvani na intervju, a svi oni će samim dolaskom na intervju imati obezbeđenu delimičnu stipendiju u iznosu od 30 do 50% popusta, u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. Selekciona komisija Kapital magazina će na osnovu podataka iz prijava i razgovora sa kandidatima doneti odluku o dodeli punih stipendija. Odluka komisije je konačna, a svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima konkursa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 30.07.2018 – 30.08.2018.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem prijavnog formulara – LINK. 

U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od oktobra 2018. godine do januara 2019. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum pet delimičnih.

Konkurs za stipendije

Časovi stranih jezika u jesenjem ciklusu 2018. godine počeće od 1. oktobra. Ukupno trajanje kursa je četiri meseca, a nastava se odvija u grupama, dva puta nedeljno po 90 minuta, radnim danima u popodnevnim i večernjim satima. Precizan termin početka nastave biće definisan nakon završetka upisnog roka, a svi polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje 

Obrenovićeva BB, TC Kalča II B43 

Kontakti za detaljnije informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com
064/496-14-39
065/28-07-192

NAŠE PROSTORIJE: 

0