PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU


 

Kapital magazin – studentski web servis i časopis i Kapital IN, centar za učenje stranih jezika, tradicionalno nastavljaju da podržavaju najuspešnije mlade ljude. U okviru jesenjeg ciklusa projekta „Education without borders“ za 2019. godinu, raspisan je konkurs za stipendiranje najboljih studenata i učenika srednjih škola u Nišu. Rok za prijavljivanje zainteresovanih kandidata otvoren je do 20.avgusta.

Kapital magazin nudi mogućnost najboljim kandidatima da uče strane jezike potpuno besplatno ili po beneficiranim cenama. Upis je otvoren za kurseve engleskog, nemačkog, španskog i francuskog jezika. 

Konkurs za stipendije organizujemo dva puta godišnje, sa željom da pružimo podršku talentovanim i uspešnim studentima i učenicima srednjih škola i pomognemo im na polju profesionalnog usavršavanja.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

U kategoriji studenata, konkurs za stipendije je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, kao i za studente akreditovanih privatnih fakulteta, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

Stipendije 2019

PROCES SELEKCIJE: 

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, organizacioni odbor će rangirati kandidate i odabrati najuspešnije, koji će ući u finalni krug selekcije. Kandidati koji uđu u finalnu fazu biće pozvani na intervju. Nakon intervjua, biće doneta odluka o tome ko dobija punu stipendiju, a ko delimičnu stipendiju u iznosu od 30 do 50% popusta, u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. Selekciona komisija Kapital magazina će na osnovu podataka iz prijava i razgovora sa kandidatima doneti odluku o dodeli punih i delimičnih stipendija. Odluka komisije je konačna, a svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima konkursa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 01.08.2019 – 20.08.2019.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem prijavnog formulara. 

U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od oktobra 2019. godine do januara 2020. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum po pet delimičnih u obe kategorije.

Časovi stranih jezika u jesenjem ciklusu 2019. godine kreću početkom oktobra. Ukupno trajanje kursa je četiri meseca, a nastava se odvija u grupama, dva puta nedeljno po 90 minuta, radnim danima u popodnevnim i večernjim satima. Ukoliko grupa traži i ukoliko postoje uslovi, moguća je promena dinamike rade i sporije ili brže savladavanje gradiva, a samim tim se prilagođava i dužina trajanja kursa. Precizan termin početka nastave biće definisan nakon završetka upisnog roka, a svi polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje 

Obrenovićeva BB, TC Kalča II B43 

Kontakti za detaljnije informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com

NAŠE PROSTORIJE: 

1