Zbog velikog interesovanja, Kapital magazin – studentski web servis i časopis i Kapital IN, centar za učenje stranih jezika produžavaju konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima u Nišu. Svi zainteresovani kandidati imaju priliku da se prijave do 30. avgusta i konkurišu za stipendiju koja im može omogućiti da željeni strani jezik uče besplatno ili po najpovoljnijim uslovima. 

U okviru jesenjeg ciklusa projekta „Education without borders“ za 2019. godinu, raspisan je konkurs za stipendiranje najboljih studenata i učenika srednjih škola u Nišu. Upis je otvoren za kurseve engleskog, nemačkog, španskog i francuskog jezika. 

Konkurs za stipendije organizujemo dva puta godišnje, sa željom da pružimo podršku talentovanim i uspešnim studentima i učenicima srednjih škola i pomognemo im na polju profesionalnog usavršavanja.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

U kategoriji studenata, konkurs za stipendije je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, kao i za studente akreditovanih privatnih fakulteta, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

Stipendije 2019

PROCES SELEKCIJE: 

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, organizacioni odbor će rangirati kandidate i odabrati najuspešnije, koji će ući u finalni krug selekcije. Kandidati koji uđu u finalnu fazu biće pozvani na intervju. Nakon intervjua, biće doneta odluka o tome ko dobija punu stipendiju, a ko delimičnu stipendiju u iznosu od 30 do 50% popusta, u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. Selekciona komisija Kapital magazina će na osnovu podataka iz prijava i razgovora sa kandidatima doneti odluku o dodeli punih i delimičnih stipendija. Odluka komisije je konačna, a svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima konkursa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 01.08.2019 – 30.08.2019.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem prijavnog formulara. 

U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od oktobra 2019. godine do januara 2020. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum po pet delimičnih u obe kategorije.

Časovi stranih jezika u jesenjem ciklusu 2019. godine kreću početkom oktobra. Ukupno trajanje kursa je četiri meseca, a nastava se odvija u grupama, dva puta nedeljno po 90 minuta, radnim danima u popodnevnim i večernjim satima. Ukoliko grupa traži i ukoliko postoje uslovi, moguća je promena dinamike rade i sporije ili brže savladavanje gradiva, a samim tim se prilagođava i dužina trajanja kursa. Precizan termin početka nastave biće definisan nakon završetka upisnog roka, a svi polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje 

Obrenovićeva BB, TC Kalča II B43 

Kontakti za detaljnije informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com

NAŠE PROSTORIJE: 

 

0