Nova godina, ali stare navike. Podstičemo razvoj mladih ljudi i podržavamo najbolje učenike i studente. Kapital magazin studentski web servis i časopis i Kapital IN, centar za učenje stranih jezika i u 2018. nagrađuju najbolje studente i učenike srednjih škola stipendijama za besplatno učenje stranih jezika. Iskoristite priliku, prijavite se i možete dobiti šansu da učite strani jezik po najboljim uslovima u Nišu, u najprijatnijem ambijentu moderno opremljenih prostorija Kapital IN-a, u samom centru grada.

U okviru novog ciklusa našeg programa „Education without borders“ organizujemo kurseve engleskog, nemačkog i španskog jezika.

U kategoriji studenata, konkurs za stipendije je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, kao i za studente akreditovanih privatnih fakulteta, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, organizacioni odbor će rangirati kandidate i odabrati najuspešnije, koji će ući u finalni krug selekcije. Kandidati koji uđu u finalnu fazu biće pozvani na intervju, a svi oni će samim dolaskom na intervju imati obezbeđenu delimičnu stipendiju u iznosu od 30 do 50% popusta, u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. Selekciona komisija Kapital magazina će na osnovu podataka iz prijava i razgovora sa kandidatima doneti odluku o dodeli punih stipendija. Odluka komisije je konačna, a svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima konkursa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 04.01.2018 – 20.01.2018.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem prijavnog formulara. 

U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od februara do juna 2018. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum pet delimičnih.

Časovi stranih jezika u prolećnom ciklusu počeće u drugoj polovini februara i trajaće do kraja juna. Ukupno trajanje kursa je četiri meseca. Precizan termin početka nastave biće definisan nakon završetka upisnog roka, a svi polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Kontakti za detaljnije informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com
065/28-07-192
064/496-14-39

 

1