Iako je kiša sinoć iz nekoliko pokušaja pretila da potpuno poremeti program Filmskih susreta, publika je ipak ostala na svojim mestima i do kraja ispratila oba filma. Rediteljsko ostvarenje Darka Lungulova– „Spomenik Majklu Džeksonu“ i nakon toga „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ u režiji Nikole Vukčevića.

Boris Milivojević je proglašen glumcem večeri, za ulogu Marka u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“ . On tumači lik Marka, večitog sanjara, koji u borbi da nešto promeni i ostvari snove, na kraju tragično gubi život.

Milivojević ističe da je zadovoljan priznanjem, ali da je za njega najveća nagrada kada se napravi dobar projekat, kao što je to sada bio slučaj. Reditelj Darko Lungulov napominje da je Majkl Džekson samo metafora, a da je film zapravo govori o nama i o tome kako reagujemo na određene promene. Pored Milivojevića, glavne role u filmu igraju još i Nataša Tapušković i Dragan Bjelogrlić

Sinoć je program zatvorio film „Dječaci iz ulice Marksa i Englesa“ . Radnja filma prati paralelne priče dva brata i njihovo odrastanje u teškim vremenima. Glumačka ekipa se zahvalila  niškoj publici što je ostala da isprati film do kraja, uprkos lošem vremenu. Glavne uloge tumače Momčilo Otašević, Ana Sofrenović, Emir Hadžihafizbegović, Filip Đuretić, Branka Stanić i Nebojša Glogovac. 

Ovaj festival će mi zaista ostati u prelepom sećanju i uvek u srcu, jer su ljudi ispoštovali naš rad i ostali do kraja da čuju šta to filmom želimo da im poručimo. – kaže reditelj Nikola Vukčević.

 

Treće festivalske večeri na Filmskim susretima biće prikazana još dva filma. Od 20:30h na programu je „Atomski zdesna“ a potom i drugi deo popularne „Vojne akademije

 

Filip Jovanović 

0