Poznata striming platforma se lepo odomaćila na srpskom tržištu. Zbog sve većeg broja pretplatnika, sve više dostupnog sadržaja i porasta sadržaja s našim titlovima odlučili smo da za vas istražimo najbolje modele televizora za potpuni ugođaj gledanja filmova i serija ovog i sličnih striming servisa.

Krenuli smo od samog izvora i proverili koje modele i proizvođače televizora preporučuju iz Netflix-a. I sami ste već primetili prepoznatljiv crveni logo pored nekih od modela televizora? Ti televizori su prošli strogi proces ocenjivanja, a kako potvrđuju u Netflix-u – da bi televizori dobili Netflix preporuku i pravo na korišćenje njihovog logotipa – moraju da zadovolje minimalno 5 od 7 tehničkih uslova:

  1. Trenutno uključivanje TV-a – prilikom uključivanja TV-a, aplikacije su odmah dostupne
  2. Nastavak rada TV-a – ako ste gledali Netflix kada ste isključili TV, prilikom ponovnog uključivanja aplikacija će se automatski pokrenuti
  3. Netflix taster na daljinskom upravljaču – direktan pristup aplikaciji i putem daljinskog upravljača omogućava uključivanje televizora i pokretanje aplikacije samo jednim tasterom
  4. Najnovija verzija Netflix-a – aktuelna verzija aplikacije s najnovijim karakteristikama
  5. Netflix interfejs visoke rezolucije – pretraživanje Netflix-a u 1080p rezoluciji
  6. Brza aktivacija aplikacije – brzo pokretanje Netflix-a nakon uključivanja TV-a
  7. Lak pristup ikonicama programa Netflix – prilikom prebacivanja programa ili aplikacija, video momentalno nastavlja s radom

I koji modeli su zadovoljili?

Netflix trenutno preporučuje modele televizora tri proizvođača: LG, Samsung i Sony. Naravno,

preporuka važi samo za pojedine serije njihovih modela, a spomenuti televizori su dobili Netflix-ovu

preporuku u 2016. i 2017. Pa, krenimo redom!

LG SJ950V serija

Ovi super ultra HD televizori s IPS 4K Nano Cell ekranom privlače svojim elegantnim dizajnom i izvanrednom funkcionalnošću. Karakterističan metalni ram čistih linija i elegantnih krivina privlači poglede čak i kada je isključen. Nano Cell tehnologija ekrana povećava kvalitet prikaza boja na TV ekranu i poboljšava realnost boja i donosi optimalno iskustvo gledanja iz svakog ugla. Ovu seriju LG televizora karakteriše snažan Harman/Kardon audio sistem sa jasnim i snažnim zvukom punog raspona u celoj dnevnoj sobi. LG webOS 3.5 donosi jednostavan i zabavan interfejs putem kojeg možete istraživati i uživati u velikom broju premijum sadržaja.

Preporučeni model: LG 55SJ950V

 LG UH8507 serija

Ova serija LG televizora omogućava vam uživanje u vrhunskom doživljaju gledanja sa svojim LG SUPER UHD TV tehnologijom. Radi se o seriji televizora koji su najbolji za prikazivanje High Dynamic Range Dolby Vision sadržaja, a specifična HDR tehnologija prilagođava svetlinu kako bi precizno naglasila detalje boja. Modeli televizora LG UH8507 serije imaju i karakteristiku ULTRA Luminance koja dodatno osvetljava tamne oblasti kako bi se naglasio kontrast. UH8507 televizore odlikuje široki ugao gledanja i super dizajn ekrana s tankim i elegantnim profilom. I u ovoj seriji je ugrađen luksuzan audio sistem koji potpisuju poznati proizvođač Harman/Kardon.

Preporučeni model: LG 49UH8507

LG UH6507 serija

Ključne karakteristike ove serije LG televizora su IPS 4K rezolucija, HDR Pro tehnologija i ColorPrime Pro karakteristika koja stvara živopisne slike upotrebom širokog spektra boja i webOS 3.0 Smart TV interfejs, kao i super tanki dizajn ekrana. Spomenuta HDR Pro tehnologija koriguje svetlinu ekrana kako bi pružila realističnu jasnoću prikazanih slika. Omogućava vam da pojačate boje ugađajući svetlinu ekrana kako bi se video svaki detalj. Kao i televizore prethodno spomenutih serija i ove modele krasi izuzetan kvalitet slike s Ultra Luminance tehnologijom koja dodatno osvetljava tamne oblasti, a i ovaj model takođe, ima široki ugao gledanja. Između ostalog, televizori ove serije imaju i mogućnost podešavanja svetline ekrana za pametnu uštedu energije.

Preporučeni model: 60UH6507

Samsung Serija 8

Serija 8 Samsungovih televizora dolazi sa ekranima koji sa svojim kvantnim tačkama postavljaju nove standarde po pitanju prijatnog iskustva gledanja. Sjajan kontrast svetlosti i tame ističe detalje slike, a ekrani su i ekološki prihvatljivi i ne sadrže štetne materijale kao što je kadmijum. Modeli imaju ekskluzivnu tehnologiju Ultra Black koja propušta svetlost ekrana i smanjuje neželjene refleksije. Osim toga, televizori Serije 8 omogućavaju i naknadnu interpolaciju slike za obrađivanje sadržaja koji nisu u SUHD formatu. Ivice televizora Serije 8 su potpuno minimalističke i bez granica da vam ne bi ometali pažnju prilikom uživanja u sadržajima. Samsungovi televizori dolaze sa platformom Smart Hub koja će vam omogućiti lakše snalaženje u bogatom sadržaju.

Preporučeni model: Samsung UE55KS8002

Samsung Serija 7

Zakrivljene televizore Samsungove Serije 7 odlikuje redefinisan i ekološki prihvatljiv Quantum dot dizajn sa tehnologijom kvantnih tačaka koja omogućava realističan prikaz slike uz 64 puta većem rasponu boja u odnosu na standard. Zakrivljeni dizajn ekrana omogućava ravnomernu udaljenost gledanja što rezultuje manjem naprezanju očiju. Kao i kod Serije 8, prisutna je i Ultra Black tehnologija i mogućnost naknadne obrade slike za one sadržaje koje nisu u SUHD formatu. Televizori serije 7 podržavaju i Smart View, aplikaciju uz pomoć koje možete prikazivati sadržaje s telefona ili računara direktno na Samsung televizoru.

Preporučeni model: Samsung UE49KS7502

Sony XE80 serija

Predivni televizori Sony XE80 serije su pravi užitak za gledanje, bez obzira da li su upaljeni ili ugašeni. Atraktivan dizajn uskog okvira s aluminijskom obradom usmerava još više pažnje na samu sliku, a u postolje televizora je moguće spakovati sve kablove i skloniti ih iz vidokruga. Glavna karakteristika ove serije Sony televizora je 4K HDR rezolucija koja spaja vrhunsku 4K jasnoću sa svetlinom, bojom i detaljima visokog dinamičkog raspona i 4K X-reality PRO tehnologija obrade slike koja omogućava vrhunsku jasnoću i izoštrenost slike. Televizori XE80 serije podržavaju upravljanje glasom sadržajem za brzo prikazivanje filmova i serija.

Preporučeni model: Sony KD43XE8077S

Sony XD75 / XD70 serija

Sony-evi televizori XD70 iXD75 serije donose potpuno novi doživljaj kućne zabave sa briljantnim kvalitetom slike Sony-jeve 4K HDR rezolucije i 4K X-reality PRO tehnologijom obrade slike. Kako bi obezbedio vrhunski kvalitet slike, ovaj televizor spaja vrhunsku 4K jasnoću sa svetlinom, bojom i detaljima visokog dinamičkog raspona (HDR). Naravno, i ova serija se ističe svojim predivnim dizajnom i tankim profilom koji je savršen za montažu na zid, a nenametljiv okvir u potpunosti prebacuje fokus na sliku.

Preporučeni model: Sony KD55XD7005BAEP

Sony W75C serija

Televizore Sony-jeve W75C serije nazivaju najboljim pametnim LED televizorima s Android sistemom. W75C televizori donose pravu vrednost i doživljaj gledanja uz fantastičnu Full HD sliku i izuzetno tanak dizajn. Televizori imaju X-Reality PRO tehnologiju koja omogućava zapanjujuće jasan prikaz detalja slike bez obzira na sadržaj. Ugrađena tehnologija Motionflow XR 800HZ donosi još tečniji i prirodniji prikaz pokreta koji posebno dolazi do izražaja kod prikaza scena brzih akcija. Televizori W75C serije podržavaju i NFC povezivanje s mobilnim uređajima i MHL vezu koja vam omogućava prikazivanje fotografija i video zapisa s pametnih telefona. W75C televizori se mogu pohvaliti i ClearAudio+ tehnologijom koja donosi precizno prilagođen zvuk televizora.

Preporučeni model: SONY KDL-50W756C

 

 

0