Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) iz Srbije u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Argentine, Brazila, Urugvaja, Italije, Češke i Severne Makedonije sprovodi projekat „It’s Time! – Chapter 2“. Projekat je podržan od strane Erasmus + programa Evropske unije i traje od novembra 2019. godine do marta 2021. godine.

It’s Time! – chapter 2“ je nastavak projekta „It’s Time!“ koji se završio 2018. godine, a glavna tema ovih projekata je borba protiv nejednakosti polova i nasilja zasnovanog na rodu. Promocija jednakosti i tolerancije među ljudima se obavlja kroz kreativne metode i organizovanje kampanja za podizanje svesti na nacionalnom i internacionalnom nivou.

„Druga projektna aktivnost je internacionalni trening za omladinske radnike i aktiviste koji je zakazan za mart 2020. godine u Nišu. Naš grad će posetiti učesnici iz evropskih država, ali i mladi iz država Južne Amerike. Svi učesnici će u toku sedam dana trajanja treninga imati priliku da zajedno stiču nova znanja i veštine u oblastima neformalnog obrazovanja i borbe za jednakost i toleranciju među ljudima, a kasnije će u svojim lokalnim sredinama imati priliku da stečene informacije dele sa svojim vršnjacima i da ostvarene rezultate multipliciraju“ poručuju organizatori.

Iz Kluba za osnaživanje mladih 018 dodaju da očekuju veoma uspešan projekat i pozivaju mlade u našoj lokalnoj zajednici da se aktiviraju i da koriste mnogobrojne mogućnosti za sticanje novih znanja i iskustava, jer se ovakvi projekti i aktivnosti organizuju upravo zbog i za njih.

Glavni cilj ove organizacije je, kako i samo ime kaže, osnaživanje mladih kroz neformalno obrazovanje i omogućavanje mladima da se osamostale i ostvare svoje ideje i inicijative kako bi se sredina u kojoj živimo unapredila.

0