Klub za osnaživanje mladih 018 će u subotu, 21.03, od 12h na platou ispred Kalče obeležiti Evropsku nedelju borbe protiv rasizma i diskriminacije.

Volonteri ove organizacije će deliti mladenčiće u obliku srca i na taj način promovisati toleranciju između ljudi. Cilj akcije je pozivanje ljudi na aktivno učešće u borbi protiv rasizma i diskriminacije.

,,Ovo nije prva akcija organizacije KOM018 ove vrste. Svake godine 21. marta obeležavamo Evropsku nedelju borbe protiv rasizma i diskriminacije. Ove godine smo odlučili da pravimo mladenčiće u obliku srca i na taj način pokažemo koliko je bitno medjusobno poštovanje i razumevanje. A društvo bez nasilja, diskriminacije i netrpeljivosti je ono za šta se mi borimo.“, navodi volonter ove organizacije Nikola Miljković i dodaje da je praznik Mladenci prava prilika za ovakvu akciju.

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM018) je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana čiji je osnovni cilj osnaživanje kapaciteta mladih i promocija interkulturalnosti, demokratičnosti, ljudskih prava, neformalnog obrazovanja, mobilnosti, EU integracija, kulture, sa posebnim fokusom na uličnu kulturu, inkluzije mladih iz manjinskih i marginalizovanih grupa, zdravih stilova života ekonomskog osnaživanja mladih i zaštita životne sredine, kao i volonterizma i aktivne participacije mladih u svim sferama društva.

 

Bratislav Bojić 

0