Internacionalni  jazz festival Nišville biće održan od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi.

Glavni program festivala se, kao i do sada održava na Earth/Sky Stage-u (glavna bina), dok će ovogodišnji Nišvill pored toga imati još devet bina: Open stage, Youth stage, Air stage, Welcome stage, Midnight Dance stage, Movie stage, Kristina stage, River stage i Jazz for Kids stage.

Earth/Sky (main) stage program

Nišville na glavnom stage-u 10. avgusta otvara Nišville Tango Big Band Project. Nakon toga posetioci će imati priliku da čuju Biseru Velentanlić i Vasil Hadžimanov Band, zatim Patti Austin(USA) koja će svoju 60-ogodišnju karijeru podeliti sa svima prisutnima. Uslediće nakon toga Tonny Momrrelle (GB), zatim i Csaba Tot Bagi Balkan Union ft. Mike Stern, a prvo veče Nišville-a na Main stage-u imaće čast da zatvori Rock Simphony Bitola iz Makedonije.

Druge večeri Nišvile-a, u petak, 11. avgusta, nastupaće: Maks Kočetov Band, Camellia Todorova & JP3- Janko Petrov Trio iz Bugarske, Al Foster Quitet (USA), Nick West (USA), Alpha Blondie & The Solar System  i za kraj, Del Arno Band iz Srbije.  

12. avgusta, festivalsko veče otpočeće Frederik Koster/ dieVerwandlung (Deu), nakon njega nastupiće Festen, Tom Harrel Trip (USA), Visions of a Nomad/Michel Cuming project, Big Band GveriLLaz. Treće veče Nišville-a zatvoriće Darko Rundek & Apokalipso Now.

Poslednje veče Nišvila otvoriće Solisti di Sud, nakon čega će posetioci imati prilike da čuju najpre Tbilisi Big Band iz Gruzije, potom Silent Blast (LIT), Ramba Amadeusa i Candy Dulfer Band. 23. Internacionlni džez festival zatvoriće Very Naiss ft. Ivan Kurtić.

Program na Earth/Sky Stage-u počinje od 19:30h svake večeri i traje do najkasnije 1:45h.

Više informacija o Earth/Sky Stage-u možete naći ovde: http://nisville.com/sr/nisville-stages/earthsky-stage-2/

Midnigt Jazz stage program

Ova bina počela je sa radom 2015. godine i od tada naišla na veliki odziv kod publike. Na ovogodišnjem Midnight Jazz Stage-u posetioci će imati priliku da čuju neke od svetski najrenomiranijih jazz/blues/funk/soul disk džokeja poput: DJ Ceka (SRB) i Tonny Momrrelle(GB) live, Maestro (Nld) Umbro (HR), Rainer Truby (Deu), Peppe (SRB), Ashle Beedle(GB), The Jazz Pit (Irl), Loptica & Master Flow (SRB) i mnoge druge.

Program na ovoj bini počinje od ponoći i traje do ranih jutarnjih časova. Detaljniji line up možete pogledati ovde: http://nisville.com/sr/nisville-stages/midnight-jazz-stage/

Open stage program

Ova bina Nišville-a je jedna od bina za koje se ulaz ne plaća. Open stage će kao i do sada ugostiti i strane i srpske izvođače. Za četiri večeri festivala na Open stage-u nastupiće 16 sastava koji će svojom muzikom zabavljat posetioce. Neki od izvođača koji ćete imati prilike da čujete su Arthie Roth Quartet(CAN), Srđan Japan i Ričard III (SRB),  Jazz Addicts, Pata Negra i mnoge druge.

Program na ovoj bini počinje u 19:30h i traje do ponoći.

Za više informacija o preostalim izvođačima ovog stage pogledajte:  http://nisville.com/sr/nisville-stages/open-stage/

Youth stage program

Posetioci Youth Stage-a imaće prilike da tokom četiri festivalske večeri čuju i vide 16 mladih sastava iz zemlje i inostranstva koji su svoju karijeru posvetili jazz muzici. Svake večeri na ovoj bini nastupiće po četiri izvođača/benda poput: Ruke, Epicoustic, Irish Clovers, Oliver Katić ŠKOLA, Nevena Pejčić Quintet, Tamara Kezz, i mnogi drugi.

Program na ovoj bini Nišville-a počinjaće u 19:30h  i trajaće do 23:15h. Ulaz na ovaj stage je slobodan.

Više informacija o izvođačima možete naći na: http://nisville.com/sr/nisville-stages/youth-stage/

Pored ove četiri bine Nišville jazz festival ima još 6 bina:

Air stage – http://nisville.com/sr/air-stage-3/

Welcome stage – http://nisville.com/sr/nisville-stages/welcome-stage/

Kristina stage  –  http://nisville.com/sr/nisville-stages/kristina-stage/

Movie stage –  http://nisville.com/sr/nisville-stages/movie-stage/

Jazz for Kids stage – http://nisville.com/sr/nisville-stages/jazz-for-kids-2/

River stage – http://nisville.com/sr/nisville-stages/river-stage/

 U sklopu ovogodišnjeg festivala, pored muzičkog dela, posetioci će imati prilike i da uživaju u Nishville Jazz Theatre programu u oviru kojeg će, od 6. do 13. avgusta biti održano 14 predstava domaćih i gostujućih teatara, kao i nekoliko pozorišnih radionica na više lokacija u gradu. Detaljnije informacije o Nishville Jazz Theatre možete naći na linku: http://nisville.com/sr/nisville-jazz-theatar-2/

Još jedan od  propratnih događaja festivala jeste i Nishville Movie Summit na kome će posetioci imati prilike da pogledaju čak 12 filmskih ostvarenja među kojima su film nominovan za prošlogodišnjeg Oskara, La La Land(USA) i film Đango koji je otvorio 67. Berlinski filmski festival. Ukoliko volite da filmove gledate iz automobila na otvorenom, poput scena iz američkih filmova, to ćete na ovogodišnjem Nišville-u moći da uradite na Nišville DRIVE-IN stage-u 8. i 9. avgusta od 22h.

Više informacija o filmskim projekcijama Nišville Movie Summita, Nišville Drive-In stage-a i ostalih “filmskih ćoškova“ koje će Niš dobiti u trajanju festivala možete pogledati na: http://nisville.com/en/nisville-movie-summit-3/

Svi ljubitelji stripa i pop-kulture će i ove godine moći da uživaju u Striporami – internacionalnom festivalu strip i pop kulture, na kojoj će se ove godine proslaviti 30. godina od izdavanja prvog broja stripa Dylan Dog u Srbiji. Više informacija možete naći na linku: http://nisville.com/en/striporama-2017-internation-festival-comics-popular-culture/

Zaštitini znak Nišvilla svakako su ostali njegovi volonteri kojih će ove godine biti 300 i biće raspoređeni u 12 sektora.

Ulaznice

Promo komplet karata za Nišville Jazz Festival košta 3000 dinara, dnevna karta košta 1200 dinara, Polu-komplet karata (za prva dva dana i poslednja dva dana festivala) košta po 1800 dinara, a VIP komplet karata košta 4500 dinara. Karte se mogu naručiti putem online mreže Eventim, ili na mail: nisville@nisville.com  ili tickets@nisville.com

Za sve dodatne informacije o festivalu posetite njhov sajt: http://nisville.com/sr/home/

 

Anđela Laban

 

 

 

 

 

0