Miloš  Janjić, vanredni profesor na katedri za gitaru i harmoniku, održaće 15.aprila koncert gitare u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu. Početak je zakazan za 20h. Koncert se održava u okviru Konkursa FU.

 

Program:.

Domenico Scarlatti

Sonata K 213
Sonata K 178

Fernando Sor
Varijacije op. 28 D-dur

Napoleon Coste

Valse Favorite op.46

Manuel Ponce
Sonata III
Allegro moderato
Chanson
Allegro non troppo

Nikita Koškin
Ašer Valcer op. 29

Astor Piazzola
Smrt Anđela

 

Miloš Janjić  je diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je Laureata internacionalnog konkursa „7th International Competition of Guitar Music Performance“ u Italiji. Osvajač je druge nagrade i nagrade publike na internacionalnom konkursu „De Bonis u Kozenci“ u Italiji i Laureat internacionalnog konkursa na festivalu klasične gitare „Sinaia“ u Rumuniji.

Nastupao je u Rumuniji, Grčkoj, Italiji, Holandiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Jedan je od osnivača gitarskog Amicus tria. Učesnik je festivala: Gitar art festival(Beograd), Nimus(Niš), Međunarodna tribina kompozitora(Beograd), Festival klasične gitare „Sinai“(Rumunija), Guitar Open festival (Subotica), Nikšić guitar festival(Crna Gora), Bar guitar fest(Crna Gora), Vojvođanski festival gitare, Naissus guitar festival i drugih.

 

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Ana Stojanović

 

0