Mlada niška rok grupa ABS održaće 17. avgusta koncert u Banovini (Dvorište Univerziteta u Nišu) gde će publici još jednom predstaviti svoj autorski rad iz dosadašnje karijere.  Početak koncerta je zakazan za 21h. Kao gostujući sastav nastupiće Nikola Čubrilo trio iz Beograda, koji će ovom prilikom promovisati svoj prvi album.

Kako je najavljeno, ABS će na koncertu izvesti skoro celokupan autorski materijal, kao i pesme bendova koji su uticali na njihov razvoj.

„Želimo da “ispričamo“ šta se to sve desilo i kako smo od “Pravca za spas“ (prvi nezvaničan album) došli do toga da se pitamo Zašto? i pronadjemo odgovor Zato. Publika može očekivati jedan nešto drugačiji koncept koncerta, svakako zanimljiv, nešto što do sada od nas nisu videli“ poručuje gitarista benda Danilo Simić

ABS je rokenrol bend posvećen autorskom radu. Od nastanka, 2010. godine, grupa neguje alternativne muzičke pravce, kombinujući različite žanrove, sa namerom da svom radu da specifičan pečat. Krajem 2017. godine objavili su prvi zvanični album, u izdanju „RnR Records“ iz Beograda. Album nosi naziv „Zašto? Zato!“  i konceptualno je podeljen u dve celine: Zašto i Zato. Debitantski album snimljen je u niškom studiju Fat Cat, uz aranžman i produkciju Rodoljuba Avramovića.

Prethodnih nekoliko godina bend je nastupao na mnogobrojnim festivalima širom Srbije. Najznačajniji rezultat je pobeda na poznatom „Medijana Balkan Rock“ festivalu 2014. godine, nakon čega su kao nagradu dobili priliku da snime tri pesme.

ABS bend danas čine: Petar Vukojević, vokal; Danilo Simić, ritam gitara i prateći vokal; Strahinja Marjanović, bas gitara; Bogdan Stanković, solo gitara; Lazar Đonić, bubnjevi i perkusije; Andrija Antanasković, klavijature.

Više o bendu ABS i njihovim planovima možete naći OVDE. 

Karte za koncert ABS mogu se naći u prodaji u Vintage shop-u (Davidova 9) po ceni od 250 dinara. Ulaznice će po istoj ceni biti dostupne i na dan koncerta, na ulazu u Banovinu.

0