U sali Niškog Simfonijskog orkestra će 18. februara biti održan drugi premijerni koncert u februaru ove godine. Početak je zakazan za 20 sati.

Pod dirigentskom palicom Milene Injac simfonijski orkesar će uz soliste – Andreja Cincarevića (klavir) i Dušana Panajotovića (violina) izvoditi dela Deliusa, Hajdna i Bramsa.

Milena Injac je vanredan profesor  Orkestra na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu i dirigent kamernog orkestra Concertante, sa kojima je nastupala na takmičenjima širom Evrope (Grčka, Italija, Rusija…).

Andrej Cincarević , student četvrte godine osnovnih studija Fakulteta muzike umetnosti u Beogradu, u klasi je profesorke Maje Rajković. Dobitnik je više državnih i internacionalnih nagrada u oblasti pijanizma. Autor je nekoliko desetina aranžmana kao i kompozicije Carica tišine.

Dušan Panajotović rođen je u Knjaževcu, a svoje muzičko obrazovanje završio je u tri grada: osnovno u Knjaževcu, srednje u Nišu, a fakultet u Beogradu. Izvrstan violinista koji je svoje uspehe zabeležio učešćem na koncertima širom zemlje i inostranstva, kao i osvojenim nagradama na nekim od najprestižnijih takmičenja poput: Summit music festival, Miodrag Macić Mišo, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu, Republičko takmičenje gudača u Beogradu.

Cena ulaznice je 500din, a za studente uz indeks je 250din.

 

Anđela Laban

0