U Nišu će od 3. do 7. decembra biti održana prva Konferencija kreativnih industrijaKreNI. Tokom 5 dana, na ovoj manifestaciji će učestvovati više od 100 mladih ljudi, koji će imati priliku da steknu nova znanja iz oblasti arhitekture, dizajna, advertajzinga, filma, fotografije i informacionih tehnologija.

KreNI predstavlja nastavak „AjSiTi konferencije“ koju su Mladi ambasadori organizovali u aprilu ove godine. Studenti i srednjoškolci će za 4 dana obuke, uz pomoć mentora i predavača, razvijati svoje ideje. Završna prezentacija predviđena je za poslednji dan manifestacije, na donatorskoj konferenciji. Zadatak učesnika je da pokušaju da pronađu inovativna rešenja za probleme koji su prisutni u njihovom okruženju.

„Poslednjeg dana, 7.decembra, biće glavni događaj konferencije, koji je donatorskog tipa. Tu će svaki tim predstaviti svoje ideje, a donatori će biti ambasade, fondacije i društveno-odgovorne kompanije koje će im pomoći da te ideje realizuju“ – kaže Snežana Andrić, generalni sekretar Mladih ambasadora

12277068_1063967773653250_698330956_n

Konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Ambasade Švedske u Srbiji.

Na konferenciji pravo učešća imaju srednjoškolci i studenti. Rok za prijavu je do 30. novembra. Detaljnije informacije o Konferenciji kreativnih industrija – KreNI možete naći na njihovom zvaničnom sajtu. 

 

Filip Jovanović 

0