Izvor: Media centar Niš 


Erste fondacija, Fond za otvoreno društvo i BIRN pozivaju iskusne novinare iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Grčke da se prijave za godišnje Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.

I ove godine biće odabrano deset novinara koji će dobiti novac i profesionalnu podršku za svoja istraživanja u vezi sa temom od značaja za region i Evropsku uniju. Za 2015. godinu tema na konkursu je VREDNOSTI.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima, saradnju sa međunarodno priznatim urednicima i uz pomoć mentora. Članci nastali tokom istraživanja biće objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Uz to, tri najbolja članka osvojiće nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Konkurs je otvoren do 25. februara 2015, a prijavni formular i dalja uputstva dostupni su na stranici fellowship.birn.eu.com.

 

0