Aktivni novinari, blogeri, studenti novinarstva, ali i svi oni koji bi želeli da se oprobaju u novinarskom poslu ili usavrše svoja znanja i veštine iz te oblasti, mogu da se prijave za novi ciklus Multimedijalne škole novinarstva, koju organizuje Media i reform centar Niš. Rok za prijavljivanje otvoren je do 10. juna.

„Multimedijalna škola obuhvata sve one oblasti čije je poznavanje neophodno u modernom novinarstvu – fotografijumobilno novinarstvoonline novinarstvodruštvene mreže, kao i etiku, istraživačko i agencijsko novinarstvo. Stručni predavači vodiće odabrane polaznike kroz zanimljive zadatke, manje ili više uobičajene novinarske izazove i neizostavan rad na terenu“ navodi se u pozivu

Po završetku škole, polaznici će efikasnije moći da obavljaju sadašnji posao ili sami razviju sopstveni projekat, poručuju organizatori.

„Budući i sadašnji novinari imaće novu priliku da kroz praktične zadatke nauče na koje sve načine mogu primenjivati napredne tehnologije u svakodnevnom izveštavanju i redakcijskom radudodaju organizatori

Multimedijalna škola novinarstva se realizuje uz podršku ambasade SAD u Srbiji. Kao i prethodnih godina, obuka je besplatna za sve odabrane polaznike, a broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem kratke biografije mejlom na adresu info@mirc.rs. Više informacija dostupno je na www.mediareform.rs.

2