Studirate novinarstvo ili biste hteli da se bavite ovim poslom? Želite da budete deo mladog, ambicioznog tima, da pišete i izveštavate o svim značajnijim temama koje se tiču mladih ljudi? Prijavite se na konkurs i imate priliku da postanete deo redakcije Kapital magazina – studentskog web servisa i časopisa.

ROK ZA PRIJAVU OTVOREN JE DO 25. MARTA. 

Na konkurs se mogu prijaviti studenti, učenici srednjih škola, ali i svi ostali mladi ljudi koji su zainteresovani da se bave novinarstvom. Članovi redakcije Kapital magazina imaju priliku da pišu o svim relevantnim temama u vezi sa omladinskom populacijom, da redovno prate i izveštavaju sa važnih događaja u Nišu. Kao deo tima našeg magazina, moći ćete da unapredite svoje veštine, steknete nova znanja i značajno iskustvo iz oblasti novinarstva.

Redakciju Kapital magazina u dosadašnjih pet godina postojanja su u najvećoj meri činili studenti. Naša ideja je da u ovoj godini formiramo i poseban tim koji će činiti učenici srednjih škola, čija će uloga biti prevashodno da se bave temama svoje generacije.

Za konkurisanje, prethodno iskustvo nije presudan faktor. Prilikom selekcije posebno ćemo ceniti vašu volju i motivaciju. Tražimo novinare i urednike koji će se pridružiti redakciji od početka aprila. Naše redovne rubrike su:  Edukacija i aktivizam, Kultura, Ekonomija, Pravo, Turizam, Tehnologija, Zabava, Sport. 

Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara. Nakon zatvaranja konkursa, kandidati koji prođu u finalni krug selekcije biće pozvani na intervju, a te razgovore ćemo obaviti do kraja marta.

PRIJAVNI FORMULAR


O nama: Kapital magazin je samostalni online medij sa sedištem u Nišu. Udruženje je sa prvim aktivnostima krenulo 2013. godine, zvanično registrovano 2014. godine, a medij je formalno upisan u registar javnih glasila Republike Srbije 2015. godine. Fokusirani smo na teme koje su važne za mlade i trudimo se da javnost pravovremeno informišemo o aktuelnim događajima. Izuzetno cenimo proaktivnost mladih, promovišemo pozitivne vrednosti i podstičemo mlade da se angažuju i budu društveno aktivni. Pored informisanja mladih, Kapital magazin se bavi organizacijom programa neformalnog obrazovanja za mlade i studente. U prethodnih pet godina organizovali smo više od 20 programa edukativnog karaktera. Aktivno se bavimo javnim zagovaranjem i podsticanjem mladih da budu pokretači promena u lokalnoj zajednici. Kapital magazin je inicijator medijske kampanje na temu „odliva mozgova“ kojom smo želeli da ukažemo na posledice odlaska mladih iz Srbije i pokušamo da motivišemo mlade da unaprede društvo i aktivno učestvuju u promenama. U okviru naše organizacije funkcioniše i Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje. Krajem 2017. godine pokrenuli smo i informativnu platformu za podsticanje zapošljavanja mladih – Posao za mlade.


Za sva dodatna pitanja i informacije u vezi sa konkursom, budite slobodni da kontaktirate sa nama, slanjem poruke na e-mail adresu: urednik@kapitalmagazin.rs

 

1