Učenici i studenti imaće prilike da i ove godine budu mladi ambasadori Niša. Konkurs za treću generaciju mladih ambasadora će biti otvoren do 15.septembra.

Kako ističu organizatori, svi mladi grada Niša, koji su u sistemu obrazovanja, moći će da se prijave na konkurs i dobiju šansu da postanu mladi ambasadori kulture, preduzetništva ili sporta. Zadatak novoizabranih kandidata biće promovisanje kulture, sporta, kao i nenasilnog ponašanja na sportskim terenima. Mandat sadašnjih ambasadora ističe 1.oktobra, nakon čega će na njihovo mesto doći mladi koji budu prošli na ovogodišnjem konkursu.

Mladi ambasadori će i ove godine biti zaduženi za promociju manifestacija i događaja iz svoje oblasti. Pored toga, moći će da organizuju i učestvuju na seminarima, treninzima i konferencijama i da kroz neformalne edukacije razviju svoje veštine i sposobnosti.

Udruženje Mladi ambasadori najavljuje da će i mladi iz Kruševca i Novog Pazara uskoro moći da postanu ambasadori kulture. Konkurs za njih će biti naknadno raspisan. 

Detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja možete naći na zvaničnom sajtu Udruženja Mladi ambasadori. 

Izbor mladih ambasadora je deo projekta „Kultura po meri mladih“ koji se sprovodi uz finansijsku podršku Grada Niša.

 

Filip Jovanović 

 

0