Izvor: studentskizivot.com


 

Jeste li oduvek želeli da saznate više o zemlji izlazećeg sunca, Kaizen poslovnoj filozofiji, samurajima i najsavremenijoj tehnologiji? Ako jeste, kompanija Japan Tobacco International (JTI) i Ambasada Japana u Republici Srbiji Vas pozivaju da iskoristite priliku i proširite znanje o Japanu tako što ćete se prijaviti na konkurs za dodelu Sakura stipendija.

Ovaj konkurs se raspisuje već četvrtu godinu zaredom i namenjen je studentima i istraživačima koji nisu u stalnom odnosu, a imaju dobre istraživačke ideje iz različitih oblasti, od japanskog jezika, knjizevnosti i kulture, društvenih i tehničkih nauka, do ekonomije i Kaizena. Pozivamo kandidate da pošalju svoje predloge za istraživački rad u periodu od 29. septembra do 20. oktobra 2014. godine.

Da bi se prijavili na konkurs, kandidati treba da podnesu predloge za istraživački rad putem formulara koji se nalazi na sajtu www.sakurastipendije.rs. Do 10. novembra ove godine biće izabrano pet kandidata, koji će zatim morati da završe svoje istraživačke radove do 1. jula 2015. godine.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. Kompanija JTI i Ambasada Japana u Republici Srbiji podrzavaju mlade ljude koji slede svoja interesovanja i žele da se obrazuju.

0