Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) raspisala je konkurs za stažiranje, namenjen mladim ljudima. Period stažiranja na koji se odnosi ovaj konkurs je od tri do šest meseci, a rok za prijavu je otvoren do 4. aprila u 12h. 

Kako kažu iz NKD-a, program obuhvata učenje i sticanje radnog iskustva kroz rad u timu, mentorsku obuku, sticanje veština koje su osnov za dalja zaposlenja, kao i nadoknadu za osnovne troškove hrane i prevoza. Stažiranje podrazumeva svakodnevni rad u kancelariji u Nišu. Prednost će imati studenti ili mladi iz oblasti društvenih nauka.

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave slanjem CV-a i motivacionog pisma na srpskom jeziku na e-mail adresu info@nkd.rs sa naznakom „Prijava za stažiranje“


 

„NKD nastala je 2005. godine kroz građansku inicijativu da makar jedna nacionalna TV frekvencija bude dodeljena stanici van Beograda prilikom odlučivanja Radiodifuzne agencije Srbije (RRA) o dodeli TV frekvencija. Kada RRA nije ispoštovao ovu preporuku, više od 70 udruženja širom Srbije pristupilo je neformalnoj koaliciji NKD sa ciljem da se izvrši decentralizacija u svim oblastima života. NKD je četiri godine radio kao neformalna koalicija, da bi se 2010. godine registrovali kao udruženje čija skupština trenutno broji 15 udruženja iz 11 gradova u Srbiji“ navodi se na sajtu koalicije

Kako dodaju, koalicija je posvećena temama i problemima koji su od strane svih članica i uključenih građana prepoznate kao prioritetne: decentralizacija i ravnomeran regionalni razvoj Srbije, decentralizovano jačanje kapaciteta organizacija građanskog društva, izborna reforma i proces EU integracija.

Detaljnije informacije o radu i aktivnostima Nacionalne koalicije za decentralizaciju možete naći na njihovom zvaničnom sajtu. 

 

0