Izvor: studentskizivot.com 


Fond za mlade talente raspisaće 3. oktobra konkurs za stipendiranje studenata završnih godina, do 800 studenata osnovnih i do 400 studenata master studija.

U saopštenju Ministarstva omladine i sporta navodi se da se konkurs odnosi na studente univerziteta čiji je osnivač država. Stipendija iznosi 30.000 mesečno i da se dodeljuje za 10 nastavnih meseci, odnosno jednu akademsku godinu. Konkurs će biti otvoren do 14. novembra.

Na konkurs će, po njegovom objavljivanju, moći da se prijave studenti sa svih državnih fakulteta i univerziteta, koji su na završnim godinima osnovnih ili master akademskih studija.

Ministarstvo je podsetilo da je u toku i konkurs za stipendiranje studija u inostranstvu, na koji se mogu prijaviti do 17. oktobra.

Reč je o konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2014/15. godinu.

Tim konkursom predviđeno je stipendiranje do 500 studenata koji će studije i akademsko usavršavanje na master i doktorskim studijama nastaviti na nekom od prestižnih univerziteta u inostranstvu, piše u saopštenju.

0