Mladi ljudi koji se bave kreativnim industrijama ili studiraju ekonomiju, dizajn, arhitekturu, IT, i žive na teritoriji Nišavskog okruga, mogu da se prijave za Кreativni karavan i iskažu svoj potencijal. Poziv za mlade kreativce otvoren je do 15. oktobra.

Projekat „Кreativni karavan“ ima za cilj podizanje nivoa svesti i razvoj veština u oblasti preduzetništva, potrebnih na tržištu rada, među generalnom populacijom mladih u IPA prekograničnom regionu (Srbija-Bugarska) kroz inovacije u obrazovnom sistemu baziranim na novim modelima komunikacije i prezentacije.

„Potrebno je da pošalješ popunjen formular najkasnije do 15. oktobra, za ostalo ćemo se pobrinuti mi. Tokom trajanja projekta učesnici Кreativnog karavana iz Srbije i Bugarske će proći kroz edukativni i praktični deo programa i raditi sa 10 preduzetnika iz obe zemlje. Ovaj program će pomoći preduzetnicima da unaprede svoj brend, marketing kampanju i biznis plan. Celokupan proces saradnje mladih kreativaca i preduzetnika biće sniman i emitovan na regionalnim televizijama u Srbiji i Bugarskoj“ poručuju organizatori.

„Pozivamo te da učestvuješ u jednogodišnjem projektu i sa vršnjacima iz Bugarske kroz intezivni program radiš direktno sa malim preduzetnicima kojima je potrebna tvoja pomoć“ dodaju organizatori.

Više informacija o Kreativnom karavanu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu programa. 


*Ovaj tekst nastao je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej – 2019“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju.  Za sadržaj teksta odgovoran je isključivo Kapital magazin i izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je sufinansirao projekat. 

0