Mladi ambasadori četvrtu godinu zaredom organizuju Konferenciju kreativnih industrija – KreNI, koja će okupiti međunarodne eksperte iz ove oblasti. Konferencija će biti održana u Oficirskom domu u Nišu od 29. novembra do 3. decembra. Konkurs za prijavljivanje polaznika otvoren je do 15. novembra.

„Mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija radiće sa najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu“ kažu organizatori

Tema ovogodišnje konferencije je “Digitalizacija kulturnog nasleđa”. Neki od predavača na konferenciji biće Adam Frampton, arhitekta iz Njujorka i profesor sa Kolumbija Univerziteta, Francesko Rotondo, profesor sa Univerziteta u Bariju, Magdalena Latajade, menadžer u sektoru za kulturu grada Arla i menadžer projekta Museomix, Daniel Bernhard, direktor multimedijalnog studija „Grimmbabies Filmproduktion” u Austriji.

Kako se navodi u pozivu, polaznici programa će moći da steknu nova znanja i iskustva, podele svoje ideje sa iskusnim mentorima i u timu raviju ideje koje doprinose očuvanju kulturnog nasleđa.

„Kreativan si, inovativna si, želiš da doprineseš da naš grad bude bolje mesto za život i ne vidiš prostor da sve ovo pokažeš, onda se spremi da kreneš sa nama“ poručuju organizatori

Prijavni formular za učešće, kao i detaljnije informacije o događaju, mogu se naći na sajtu KreNI. 

O predstojećoj Konferenciji kreativnih industrija, ali i aktivnostima koje realizuju Mladi ambasadori, za Kapital magazin govorila je Miljana Jovanović. Snimak razgovora pogledajte u nastavku.


*Ovaj prilog objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

 

0