Međunarodni kamp u Donjoj Toponici pod nazivom “Summer in Toponica 3” u organizaciji Udruženja građana “Grupa Kobra” počeće u subotu 19. jula 2014. godine.

Treći  po redu, međunarodni radni kamp „Grupa Kobra“ organizuje u saradnji sa Volonterskim servisom Srbije i Mladim istraživačima Srbije. Kamp će obuhvatati: izradu biste u čast volonterizmu, prenošenje i sređivanje letnjikovca, rad u selu Radmilovac u opštini Svrljig, obilazak grada Niša, ali i brojne radionice kao i kreativne kulturno-zabavne programe. Broj volontera je ove godine povećan. Organizatori najavljuju dolazak 18-oro volontera dolaze iz 12 zemalja: Južne Koreje, Estonije, Švajcarske, Austrije, Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Srbije.

 

Cilj međunarodnog kampa je rad na uređivanju lokalne zajednice, ali i druženje i upoznavanje različitih kultura i prenošenje iskustava i znanja. Kamp će trajati do nedelje, 3. avgusta.

Prvi kamp Udruženje je organizovalo 2012. godine i  tada su strani volonteri radili na uređivanju javnih parcela, dok su 2013. godine volonteri izrađivali trim stazu u dvorištu O.Š. „Branislav Nušić“ u Donjoj Trnavi i iscrtavali fasadu osnovne škole u Mezgraji.

Više informacija o kampu, ali i „Kobri“ možete naći na zvaničnoj stranici grupe.

 

0