Libertarijanski klub-Libek organizuje u Nišu tribinu na temu „Vaučeri u obrazovanju – efikasnije i pravednije obrazovanje u Srbiji“ . Tribina će biti održana u Media i reform centru, 14.oktobra od 18 sati.

Predstavnici Libeka će ovom prilikom prezentovati predlog reforme finansiranja osnovnog obrazovanja. O ovom predlogu su prethodno razgovarali sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanom Verbićem i narodnim poslanicima u sklopu Ekonomskog kokusa Narodne skupštine Republike Srbije, kao i sa predstavnicima javnih i privatnih škola i strukovnih udruženja na javnoj tribini u Beogradu.

Osnovna zamisao događaja „Vaučeri u obrazovanju – efikasnije i pravednije obrazovanje u Srbiji“ jeste da građane i stručnu javnost upozna sa prednostima drugačijeg finansiranja osnovnog obrazovanja putem sistema vaučera kojima se ne finansira obrazovna ustanova već pojedinačno školovanje učenika. CIlj je da se promeni sistem podsticaja u obrazovanju kako bi se postigli bolji rezultati i kako bi đaci i roditelji imali veću slobodu izbora i bolji uvid u sam obrazovni proces, kaže za Kapital magazin Miloš Nikolić, predsednik Libeka.

Predlog reforme će na tribini predstaviti Mihailo Gajić, programski direktor Istraživačke jedinice Libeka. O problemima obrazovanja i pravcu dosadašnjih reformi govoriće Milan Ćirković, naučni saradnik Univerziteta u Oksfordu. Moderator tribine je Miloš Nikolić, direktor Libeka. 

Kompletan tekst predloga javne politike vaučerizacije možete pročitati na sajtu Libeka. 

 

Filip Jovanović 

 

0