Sinoćnim nastupima na Earth/Sky stage-u završeno je treće veče džez festivala Nišville. Posetioci su bili vidno raspoloženi, pa je tako svaki nastup ispraćen velikim ovacijama publike.

Italijanski džez kvartet Motel Kaiju svojim neobičnim performansom zagrejao je publiku odmah na početku. Nakon njih, voditelj programa Velibor Petković najavio je sledeći nastup slovenačkog orkestra Big Band Grosuplje, a zatim se dirigent Klement Kotar obratio publici, najavivši program. Sledeći su nastupili Project Grand Slam, koji su svojim rok ritmom podigli publiku na noge.

Project Grand Slam - Foto: Natalija Stošić

Project Grand Slam – Foto: Natalija Stošić

Četvrti nastup po redu mnogi su željno iščekivali. Lisa Simon, ćerka poznate pevačice Nine Simon, po prvi put je nastupila na Nišvilu. Ovim koncertom Lisa je obeležila 85 godina od rođenja svoje majke. Publika ju je dočekala gromoglasnim aplauzom, a mesta su se popunila čak do same bine. Vrhunac  večeri bio je kada je sišla sa bine i prošetala kroz publiku. Ljudi su bili oduševljeni tim njenim činom.

,,Mene je baš kupila večerašnjim nastupom. Njena energija i komunikacija sa publikom bila je neverovatna. Do sada je nisam mnogo slušala, ali od večeras ću sigurno’’, izjavila je devojka koja je ove godine drugi put posetila Nišvil.

Nastup američke pevačice trajao je oko sat vremena, a na kraju se obratila publici i zahvalila svima na podršci.

,,Hvala puno, Nišvil! Bilo mi je zadovoljstvno nastupati ovde. Videćemo se uskoro. Laku noć’’.

Posle ovog  nastupa, na scenu je izašao britanski sastav Matt Bianco. Poslednji nastup treće večeri imao je američki sastav Frank Solivan i Dirty Kitchen, a svojim kantri tonovima održali su već dobro napravljenu  atmosferu do samog kraja.

Nastup sastava Matt Bianco - Foto: Natalija Stošić

Nastup sastava Matt Bianco – Foto: Natalija Stošić

Nakon završenog glavnog dela, publika, ali i svi posetioci Nišvila imali su priliku da posete Midnight Jazz Dance stage, koji je i ove godine besplatan za sve posetioce i uživaju uz malo drugačije tonove sve do jutarnjih časova.

Poslednje veče Nišvila otvoriće Ural Dixie Band. Takođe će nastupiti i Black Art Jazz Collective, Kestutis Vaiginis Band, kineski džez sastav Li Xiaochuquan Quintet, kao i poznati muzički sastav iz Francuske The Gipsy Kings. Kako je najavljeno, ovogodišnji Nišvil na glavnoj bini zatvoriće niški bend Najda South Side Orchestra.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu festivala.

Miljana Simić 

0