Beogradski  chamber pop swing bend Lorna Wing će u nedelju 13. marta održati kocert u klubu Feedback. Početak je zakazan za 22h.

Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Waits.

Bend čine Ivanka Simić (vokal/flauta), Čedomir Stanojević (gitara/vokal), Đuro Kojić (violina), Saša Ristić (gitara), Nemanja Veselinović (bubnjevi), Srđan Popov (bas gitara) i Marija Nikolić (klavijatura/usna harmonika). Lorna Wing je 2014. godine skrenuo pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na sada već eminentnom Mikser Festivalu u Beogradu. Specifičnost i kvalitet autorske muzike koju stvara i izvodi Lorna Wing je, zahvaljujući pobedi na Double Dare konkursu Mikser festivala, prepoznala izdavačka kuća Mascom pod čijim labelom je u februaru 2015. godine izdat njihov prvi album sa nazivom Jedra. Samo nekoliko nedelja nakon izlaska albuma, pesma Južna se našla pri vrhu nekoliko značajnijih top listi domaće muzike kao što su Diskomer (Radio Studio B) i Pop Mašina (Radio B92).

Cena karte za koncert u Feedback-u je 200din.

 

Anđela Laban

0