Povodom obeležavanja Svetskog dana džeza, 30 aprila u beogradskom Domu omladine će  nastupiti Marčelo sa svojim, za tu priliku oformljenim bendom, Napeti Quintet. Koncert je zakazan za 21h.

Poznato je da se ovaj hip-hoper u svojim pesmama nikada nije strogo pridržavao žanra, te se još na njegovom drugom studijskom albumu javlja pesma “Uskurativna” u kojoj se mogu pronaći tragovi slobodne forme džeza.

Na albumu Napet šou se nalazi daleko veći broj kompozicija obojenih ovim žanrom, na šta je dosta uticaja imao DJ Raid, Marčelov dugogodišnji saradnik i vodeći kompozitor na ovom albumu. Oni su po prvi put ostvarili saradnju sa domaćim, priznatim džez muzičarima među kojima su Aleksandar Jovanović Šljuka, Filip Krumes i Miša Blam.

Nedavno je  i Raid objavio svoj solo album Little Box  kojim se nagoveštava da će osnovu njihovih budućih kompozicija činiti elementi džeza. Ova dva veoma uspešna albuma su upravo  rezultat saradnje muzičara koji čine Napeti Quintet. Posetioci će na koncertu imati prilike da čuju svoje omiljene pesme ovih autora, ali u džez varijanti.

Karte po pretprodajnoj ceni od 500 dinara se mogu kupiti na blagajni Doma omladine  i putem EVENTIM mreže.

 

Aleksandra Marković

0