Nišlije će u martu imati priliku da u Narodnom pozorištu pogledaju 12 predstava, od kojih je jedna premijera i jedna opera.

U četvrtak, 5. marta, na programu je predstava Mesec dana na selu, koju je režirao Sergej Morzov, po tekstu Ivana Turugnjeva. Početak je u 20h.

Premijera predstave Ditra biće održana u sredu, 11. marta, sa početkom u 20h. Tekst za predstavu napisala je Danica Nikolić-Nikolić, a režirala Ksenija Krajinski. Prva repriza ove predstave biće narednog dana, u četvrtak, 12. marta u 20h.

U petak, 13. marta na repertoaru je predstava 12 gnevnih žena, koju je režirao Ivan vuković, po tekstu Jelene Mijović. Početak ove predstave je takođe u 20h.

Predstava Gospođa ministarka je na programu 19. marta u 20h, koju je režirao Dušan Jovanović, po tekstu komedije Branislava Nušića.

U nedelju, 22. marta, sa početkom u 18:00h, četiri amaterske pozorišne trupe odigraće svoje predstave sa kojima će predstaviti jug Srbije u Francuskoj na Evropskom festivalu frankofonog pozorišta za gimnazijalce u Sen Malou i u Novom Sadu na Međunarodnom festivalu frankofonog pozorišta za decu.

U ponedeljak, 23. marta, u 20h biće prikazana predstava Mala, za koju je tekst napisao Radoslav Pavlović, a režirao Ivan Vukotić.

Predstava Šoferi je na repertoaru 24. marta, sa početkom u 20h. Tekst za istu napisao je Laslo Vegel, a režirao Milan Nešković.

Violinista na krovu biće prikazan 25. marta sa početkom u 20h. Predstavu je režirao Desimir Stanojević, a tekst napisao Džozef Stejin.

U četvrtak, 26. marta, od 20h biće igrana komedija Veliki manevri u tijesnim ulicama, koju je režirao Ivan Vukotić, po tekstu Ive Brešana.

Opera Seviljski berberin je na repertoaru 30. marta, sa početkom u 19h. Režirao ju je Ivan Vukotić, prema motivima Rosinija.

 

Aleksandar Dimitrijević

0