EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“ u okviru ciklusa događaja na kojima razgovaramo sa medijskim stručnjacima i analiziramo značajne teme koje su u medijima obeležile protekli period. Prvo medijsko prelistavanje u 2020. godini zakazano je sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas, Dragoljubom Dražom Petrovićem, u petak, 31. januara od 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu.  

„Ovom prilikom ćemo sa urednikom Danasa prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije od početka godine, uz poseban osvrt na to kako i zašto se često dešava da o istoj temi mediji sasvim različito izveštavaju. Analiziraćemo kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija. Jedna od tema razgovora biće značaj medijske pismenosti i mehanizmi kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati medijske manipulacije kojima smo često izloženi“ navodi se u pozivu.

Kako dodaju, ideja EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugoste po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u prethodnom periodu izveštavali.

„Pokušaćemo da otkrijemo šta sve čini medijsku poruku i šta stoji iza nje, na koji način treba „dešifrovati“ vesti i uvek biti na tragu tačnih i relevantnih informacija“ zaključuju iz EU info kutka.

Prisustvo „Medijskom prelistavanju sa Dražom Petrovićem“ je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 30. januara u 19 sati.

0