Kapital magazin počinje sa realizacijom novog projekta, ovog puta na temu „odliva mozgova“ . Početak projekta ćemo zvanično najaviti na konferenciji za novinare u Media i reform centru Niš, u četvrtak 12. novembra od 12 sati. 

Novinarima će se obratiti:

  • Marko Jovanović, osnivač i generalni menadžer Kapital magazina
  • Filip Jovanović, glavni i odgovorni urednik Kapital magazina
  • Mladen Velojić, direktor Media i reform centra Niš

Projekat pod nazivom „Medijska kampanja u cilju smanjenja ’odliva mozgova’ kao jednog od najvećih društvenih problema“ trajaće 4 meseca. Kapital magazin u projektu koji sledi želi da predstavi iskustva mladih koji su svoju šansu potražili u inostranstvu, ali i da prezentuje uspešne primere mladih koji su ostali. Namera nam je da učinimo dostupnim sve informacije o šansama u zemlji, kao i da istražimo i prikažemo javnosti politike i programe državnih institucija koje su usmerene ka rešavanju ovog problema.

U narednom periodu očekuje nas medijska kampanja u okviru koje ćemo predstaviti pomenuti problem iz više aspekata. Temom odliva mozgova bavićemo se u emisijama i video prilozima koje ćemo snimati, kao i u nizu novih, samostalnih istraživanja koja predstoje. Anketiraćemo i detaljnije ispitati veliki broj mladih i studenata i na taj način doći do novih podataka koji se direktno odnose na pomenuti problem. Pored toga, realizovaćemo i ulične performanse i na kraju kampanje završnu debatu.

LOGO VECI TRANSPARENTAN

Nakon predstavljanja projekta na konferenciji za novinare 12. novembra, Kapital magazin će početi sa pripremanjem i emitovanjem video priloga. Tokom trajanja kampanje, na sajtu magazina i društvenim mrežama biće promovisane akcije koje se realizuju tokom projekta. Pored video materijala, projekat će biti predstavljen i kroz serijal tekstova na našem sajtu. Kompletan tok kampanje pratiće i ankete na našem sajtu i upitnici na društvenim mrežama. Tokom projekta, javnosti će biti predtavljeni rezultati novih istraživanja koje će samostalno sprovesti tim Kapital magazina.

Kampanju realizuje Kapital magazin, uz partnersku podršku Media i reform centra Niš. Projekat finansira Grad Niš.

 

0