Više od 300 studenata iz 50-tak zemalja sveta učestvovaće na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu (ISWiB- International Student Week in Belgrade) koja će biti održana od 16. do 24. jula.

Kako najavljuju organizatori, mladi dolaze na ISWiB sa svih kontinenata. Tokom nedelju dana boravka u Beogradu, studenti će učestvovati u edukativnim, kulturnim i zabavnim programima manifestacije koja se po 11. put održava u našoj zemlji.

„Kao i svake godine, velika pažnja će biti posvećena edukativnim radionicama, na kojima će učesnici svakodnevno imati priliku da se bave gorućim temama u svetu, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu i u svetu oko nas, aktivizam mladih, ili nejednakost među polovima. Pošto su prethodnih godina gosti iz inostranstva pokazali veliko interesovanje za srpsku kulturu, ove godine će imati priliku da nauče više o tradiciji naše zemlje u okviru radionice „Mi volimo Srbiju“. Neki od njih će se, pak, potruditi da savladaju osnove joge, ili pejzažne arhitekture. Gotovo sve radionice će se održavati u Beogradskoj poslovnoj školi“ kažu organizatori

Trećeg dana festivala, 18. jula u „Dorćol Platz-u“ je na programu „Sajam država“ na kojem će biti predstavljene narodne nošnje, hrana i piće iz svih zemalja učesnika festivala. ​Još jedan događaj koji će okupiti sve učesnike je „Defile zastava“ koji će krenuti sa Trga Nikole Pašića u subotu, 22. jula od 16:30h. ISWiB će imati i jedan događaj humanitarnog karaktera. U klubu Elektropionir će 22. jula od 20h biti održano „Umetničko veče“ a sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga je namenjen organizaciji „Banka hrane“

Foto: Arhiva/ ISWiB

Foto: Arhiva/ ISWiB

Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu organizuje udruženje „Svetski omladinski talas“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Za sve detaljnije informacije o ovom festivalu posetite zvanični sajt manifestacije. 

 

 

0