Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST iz Niša će u svom gradu organizovati sedmi Međunarodni letnji akademski kurs pod nazivom „C.O.D.E. – Create Opportunities Dream Excitement“
Kurs će trajati deset dana, a biće održan u periodu od 20. do 30. jula 2014. godine.

Pored dvadeset pet studenata sa devedeset pet univerziteta širom Evrope, ovom kursu će moći da prisustvuje i petnaest studenata sa Univerziteta u Nišu.

Akademski deo kursa će se sastojati od 35 sati stručnih predavanja, treninga i radionica na temu web programiranja. Učesnici kursa će imati prilike da čuju osnove o vođenju IT projekata kao i o alatima koje mogu da koriste za što efikasniji rad u timu. Novostečena znanja će odmah moći da primene prilikom razvijanja aplikacije i rada u mulitinacionalnom okruženju. Predavanja će držati profesori Univerziteta u Nišu, i predstavnici kompanija koji su vodeći u ovom sektoru.

Drugi deo kursa biće posvećen socijalno-kulturnom aspektu. Stranim učesnicima će biti pružena prilika da se upoznaju sa kulturom i lepotama grada Niša, oragnizovnjem “Srpske večeri”, dok će Nišlije moći da uživaju u drugim kulturama i tradicijama, a za to će se postarati strani učesnici na “Internacinalnoj večeri”.

Obrazovanje i sticanje novih znanja, umeća i veština je, svakako, glavni cilj ovog kursa, međutim najzanimljiviji deo predstavljaju nova poznanstva, druženje, sticanje novih prijatelja i razmena životnog iskustva. Sigurno je da će vam ovo desetodnevno druženje pružiti mnogo novog i kvalitetnog znanja, ali i mnogo novih i lepih uspomena.

Za sve dodatne informacije i pitanja o medjunarodnom akademskom kursu posetite sajt www.bestnis.org.rs/summer14, ili pišite na nis@best.eu.org.

Vesti i dešavanja o drugim događajima i radu BEST-a možete pratiti na zvaničnom sajtu.

 

Radmila Nikolić 

 

 

0