Microsoft je rano ujutru 13. juna na svom zvaničnom Youtube kanalu objavio intervju dvojice čelnih ljudi Microsofta i LinkedIn-a i tako najavio najveću kupovinu u IT sveu u poslednje vreme. Microsoft će za 26 milijardi dolara, i to u kešu, kupiti najveću poslovnu socijalnu mrežu LinkedIn.

Ovaj potez je značajan za obe kompanije i ključna je slagalica u Microsoftovoj strategiji za povećanje broja servisa namenjenim poslovnim korisnicima.

Ovu transakciju su već odobrili odbori dveju kompanija, a LinkedIn će zadržati svoj brending i nastaviće da posluje u segmentu Microsoftovog odeljenja za produktivnost i poslovne procese.

Tim LinkedIn- a je razvio fanastičan biznis koji je fokusiran na povezivanje svetskih profesionalaca. Zajedno ćemo ubrzati rast LinkedIn-a, kao i Microsoft Office 365 i Dynamics-a, kako bismo osnažili svaku osobu i organizaciju na planeti – istakao je CEO Microsofta, Satja Nadela.

Ovo prisvajanje je veliko za obe kompanije.

Tokom poslednjih 13 godina pozicionirali smo LinkedIn na jedinstveno mesto za povezivanje profesionalaca, kako bismo ih učinili produktivnijim i uspešnijim. Radujem se što ću voditi tim kroz sledeće poglavlje naše priče – izjavio je ovim povodom CEO LinkedIn-a, Džef Vajner.

Za Microsoft je LinkedIn ključ u povećanju broja servisa i usluga namenjenim poslovnim korisnicima. LinkedIn će omogućiti Microsoftu da dosegne više na polju servisa za društvene mreže i sadržaja za profesionalce.

Izvor: telegraf.rs

0