Septembar je mesec ljubavi i novog početka, zato, dragi naši, počnite da razmišljate o novim mirisima i parfemima koji će Vas malo zagrejati sa svojim karakterom i vrelim notama. Ovog meseca će biti popularne note koje sadrže u sebi pomalo pikanterije i začina. Orijentalno cvetni akordi će svakog oboriti sa nogu.

Orijentalne note u parfemima su tople, smolaste, dimaste, začinske, koje ostavljaju orijentalni šmek u mirisima. Miks note koje daju bogatiji i topliji akord parfemskoj kompoziciji. Začini često igraju ulogu pozadine, i zaoštravaju, ublažuju, usmeravaju karakter parfemske kompozicije. Obično se koriste u srednjim i baznim notama, i kombinuju se sa cvećem, drvećem, smolama itd.

Versace Pour Homme Oud Noir je namenjen tržištu Bliskog Istoka. Lansiran je u januaru 2013. godine i naslednik je muškog izdanja Versace Pour Homme iz 2008. godine. Orijentalna kompozicija mirisa Versace Pour Homme Oud Noir sadrži naglašene akorde ouda, kože, začina i duboke i plemenite drvene note… Za pravog muškarca!

Lancome lansira Tresor L’Absolu u 2013. godini kao otelotvorenje strasti, ženstvenosti i lepote. Kompozicija nudi harmoniju satkanu od Damask ruže, Centifolia ruže i jasmina, polegnutih na dubokim, zemljanim nijansama pačulija, zagrejanih benzoinom. Senzualni dodir dolazi od vanile, drskost od kože, a specifični šarm od miksa delikatnih začina.

Spezie je miris iz 1994. godine, koji donosi arome bilja iz Toskane. U visokim notama povetarci Toskane miluju harmonijom korijandera, kardamoma, lovora, zelenim notama, čempresom, eukaliptusom i nanom. Srce je sačinjeno od cimeta, karanfilića, bibera, bobica kleke, jele, origana, i majčine dušice.

L’Agent je izrazito zavodljiv kao i svaki dosadašnji parfem Agent Provocateur kolekcije, ali osetno mračniji, moćniji i misteriozniji. L’Agent je provokativan miris koji hipnotizira čula svojim magičnim notama cvetova Orijenta, toplog ambera i senzualnog i erotičnog mošusa. Otvara se notama ružičastog bibera, davana ulja, ružinog drveta, ylang-ylanga i anđelike. Očaravajuće i moćne note srca stapaju cvetne note Bourbon geraniuma, majske ruže, Sambac jasmina, tuberoze i osmanthusa.

Magic Man je parfem kuće Bruno Banani dostupan od 2008. godine. Posvećen je šarmantim, harizamtičnim i muževnim pripadnicima jačeg pola. Otvara se notama muškatnog oraščića, kardamona iz Guatemale, tamjana, crnog bibera. U srcu su arome kakaoa, uz kari, ciklamu i cvetove šeboja. Donje note donose drvene akorde, pačuli i amber.

0