Mreža boraca protiv mržnje (HFN) u saradnji sa Klubom za osnaživanje maldih 018 (KOM 018) i partnerskim organizacijama iz Gane, Argentine, Italije, Hrvatske, Severne Makedonije, Grčke i Bugarske sprovodi projekat „Power to Change“. Projekat je podržan od strane Erasmus + programa Evropske unije, počeo je krajem 2019. godine i trajaće do januara 2021. godine.

Projekat se sprovodi u cilju borbe protiv negativnih društvenih pojava, kao što su govor mržnje, netolerancija i različiti oblici nasilja zasnovanog na diskriminaciji. Mladi, koji su ciljna grupa ovog projekta, prolaze kroz obuke i stiču odrđena znanja i veštine, pre svega uče da koriste kreativne metode i alternativne narative u borbi protiv govora mržnje, promociji ljudskih prava i demokratskih vrednosti.

Kako dodaju organizatori, do sada su u sklopu projekta „Power to Change“ sprovedene samo neke od planiranih aktivnosti, partnerski sastanak koji je održan u Buenos Ajresu i intrenacionalni trening koji je organizovan u Italiji.

Foto: Hate fighters network

Foto: Hate fighters network

„Učesnici treninga su pored teoretskih i praktičnih znanja stekli i nova iskustva u oblastima neformalnog obrazovanja, a imali su i priliku da se upoznaju sa novim kulturama iz drugih zemalja“ kažu iz organizacije KOM 018.

Iz Mreže boraca protiv mržnje poručuju da je ovo samo mali deo planiranih aktivnosti i da spremaju nove i još značajnije i interesantije projekte za mlade, jer prepoznaju njihove potrebe i aktivno rade na stvaranju novih mogućnosti koje će biti dostupne svima.

0