Šestoro mladih ljudi učestvovaće 5. februara od 12h na prvoj ovogodišnjoj debati u okviru projekta Evropske škole debate. Događaj će biti održan u EU info kutku u Nišu, a tema debate je pitanje da li su sjedinjene evropske države rešenje za budućnost Evrope. 

Učesnici su Aleksandra Ignjatović i Aleksandra Pešić sa Filozofskog fakulteta, Anđela Nedeljković iz Gimnazije Svetozar Marković iz Jagodine, Đorđe Cvetković, Dušan Zdravković i Radovan Čejović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata. U maju svake godine u okviru promocije Dana Evrope, završna debata i ceremonija dodele diploma održavaju se u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Svi koji su zainteresovani da prisustvuju debati u Nišu mogu se javiti najkasnije do 4. februara u 15h na e-mail adresu officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254-461.

 

0