Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u saradnji sa Francuskim institutom Niš raspisuje nagradni konkurs „UMETNOST U DOBA KORONE” namenjen likovnim radovima, slem poeziji i foto radovima.

Pravo učestvovanja imaju mlade osobe od 14 do 30 godina starosti koje žive u Nišu i okolini. Kako organizatori navode, cilj konkursa je podizanje svesti šire javnosti o važnosti umetničkog stvaralaštva i povećanje vidljivosti rada neafirmisanih umetnika u Nišu za vreme pandemije.

Tema konkursa „UMETNOST U DOBA KORONE“ se odnosi na radove u tri kategorije: Likovni radovi, Foto radovi i Slem poezija.

„Radovi treba da predstavljaju lični stav umetnika o ulozi umetnosti/umetnika u doba Korone, izazovima sa kojima se mladi umetnici susreću u vreme svetske zdravstvene krize ili neki drugi stav koji na primeren način povezuje njihov rad sa temom konkursa“ dodaju organizatori.

Učešće na konkursu je besplatno za sve zainteresovane mlade ljude, a rok za prijavu je do 3. novembra. 

Sve detaljnije informacije o uslovima učešća, načinu prijave i nagradama možete naći na sajtu KOM 018. 

Konkurs se sprovodi u okviru projekta „Stay Connected“ koji sprovodi Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu.

0