Nokti nisu samo ukras vaših ruku. Oni su i ogledalo zdravlja, a ako su u lošem stanju to upućuje na mnoge zdravstvene probleme. Imate problema s pucanjem, belim mrljama i gljivicama na noktima? Razmišljate o nadogradnji noktiju? Ova procedura može biti i opasna ako ga radite kod nestručne osobe. Uz pravilnu negu i pomoć profesionalca možete imati lepe i negovane nokte.

Načini na koje možete ubrzati rast i poboljšati kvalitet noktiju nalaze se u prehrani i izbjegavanju određenih spoljnih uticaja. Ekstremne dijete, hladnoća i nedostatak proteina negativno utiču na rast i izgled noktiju. Hranom unosite dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, silicijum, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine D, A i E. Obavezno povećajte unos kalcijuma.

Vazelin i razne kreme su dobri za vlažnost noktiju. Nanesite sloj vazelina na nokte i ostavite da deluje preko noći. Stavite pamučne rukavice pre spavanja. Ovaj tretman je fantastičan poesebno u zimskim mesecima kada su nokti skloniji isušivanju. Isperite ga ujutro i ponovite postupak svake noći. Čest manikir i prekomerna upotreba acetona takođe mogu noktima da štete i da ih učine suvim i slabim. Koristite odstranjivač laka za nokte ređe kako biste to sprečili. Pobrinite se da to bude onaj bez acetona u sastavu. Nemojte previše često da perete ruke jakim sapunom, posebno ne zimi. Kad perete sudove i obavljate kućne poslove, stavite rukavice jer deterdženti, osim što isušuju kožu, skidaju s noktiju zaštitni sloj, pa njihova površina postaje osetljiva na gljivice i bakterije.

Manikir

Iako dugi nokti izdužuju prste i čine ruke ženstvenijim, one ipak izgledaju najurednije s kraćim zaobljenim noktima. Skratite nokte na dužinu od tri ili četiri milimetra, a onda tu dužinu održavajte povremenim turpijanjem. Uredni nokti podrazumevaju i redovno uklanjanje laka s noktiju i brigu o zanokticama.

Zašto treba odvojiti malo vremena za profesionalni manikir ?

Lepi i negovani nokti su deo Vašeg celokupnog izgleda, a koji će ga poboljšati bez obzira da li provodite dan u kuhinji, kupatilu ili ste na modnoj reviji. Osnovni manikir traje od trideset do četrdeset minuta, geliranje oko sat i po do dva. Cene su uglavnom razumne a rezultat opravdava posetu profesionalnom salonu.

Koje su prednosti gela na noktima ?

Za ljude koji se odvikavajud grickanja noktiju skoro 90% uspešnosti je uz pomoć veštačkih noktiju, iz veoma dva prosta razloga, prvo što ljudi ređe uništavaju nešto za šta su dali novac, a drugo što po prvi put imaju lepe nokte i to im daje podstrek da se uzdrže od grickanja.

 

0