Virtuoz na viloini, Nemanja Radulović, održaće humanitarni koncert u niškom Domu Vojske 14. decembra od 20 sati. Svetski priznati violinsta, rodom iz Niša, poslednji put je nastupao u svom gradu pre dve godine.

Radulović će nastupiti sa ansamblom Double sens i ovom prilikom izvesti dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Dvoržaka, Bramsa i Hačaturijana. Koncert je humanitarnog karaktera, a organizuje se pod nazivom „Niš u srcu“ kao deo projekta trgovinskog lanca Idea. 

U dosadašnjoj karijeri, Nemanja Radulović je nastupao u najvećim dvoranama na svetu sa najkvalitetnijim svetskim orkestrima. Pored pomenutog ansambla Double sens, redovno svira i sa sastavom The Devil’s Trills.  Nemanja je poslednjih nekoliko meseci na turneji i promoviše svoj novi album Journey East.

Nemanja Radulović je rođen u Nišu 1985. godine, a posebno je važno je istaći da je magistrirao već sa 16 godina, na čuvenom konzervatorijumu u Parizu. Dobitnik je mnogobrojnih prestižnih nagrada za svoj umetnički angažman, a na predlog Fakulteta umetnosti 2013. godine je promovisan u počasnog doktora Univerziteta u Nišu. 

Karte za koncert mogu se naći na blagajni na biletarnici Doma Vojske, klubu „Sunset“ i kafeu „Gnezdo“ .  Cene ulaznica su: 1.200 za parter, 1.000 za balkon i 800 dinara za stajanje.

 

Filip Jovanović

 

0