Gromoglasnim aplauzom publika je dočekala i ispratila naše stand-up komičare 27. februara u Domu vojske u Nišu. Tražila se karta više tako da su nastupali dva puta, jednom od 20 časova i jednom od 22 časa.

Nastup je počeo Srđan Dinčić glasom iza zavese, najavljujući prvog komičara. Na scenu je prvi izašao Ivan Drajzl iz Niša koji se već 10 meseci bavi ovakvim poslom. On je osvojio je drugo mesto na Otvorenom mikrofonu u Beogradu, dok je njegova prethodna ljubav bila književnost. Ivan je najavio najpoznatijeg stanp-up komičara na našim prostorima  – Nenada   Danilovića poznatijeg kao Neša Bridžis. Uz najduži aplauz je izašao na binu i odmah digao gledaoce na noge. Rekao je da su njegovi nastupi beozbrazni ali i realni. Stalno zasmejavajući publiku i njih je uključivao u svoj nastup i dobijao aplauze za domišljatost.

Za Kapital Magazin je izjavio da inspiraciju nalazi svuda, od ljudi do svakodnevnih događaja. Bio je raspoložen za priču, pa nam je otkrio i da se dešavalo da je neraspoložen morao da izađe na scenu i nasmeje goste, ali da mu to nije problem jer mora biti profesionalan.

„Kada izađem na scenu, zaboravim na sve probleme“. Rekao nam je još da više preferira američki nego britanski humor jer se i sam pronalazi više u komičarima iz Amerike. Dodao je da uvek postoje situacije kada mi strani humor ne razumemo kao ni stranci naš humor. On je dosegao čak do televizije Comedy Central gde nastupa sa celom ekipom. Neša Bridžis nam je takođe otkrio da se od ovog posla može živeti, s obzirom na to da se on samo time bavi. Na samom kraju Ivan Drajzl je istakao da je za dobrih 40 minuta scene potreban rad od 2 do  3 godine.

Poslednji je izašao Srđan Dinčić koji je isto kao i Neša dočekan jakim aplauzom. On je završio ovaj nastup pozivajući Nešu i Ivana da se vrate na binu.

Svaki komičar je stajao pred publikom oko 45 minuta, i pored dva nastupa koja su bila jedan nakon drugog, rekli su nam da im ne pada teško i da se nisu umorili jer je ovo posao koji vole.

 

Tamara Stanković

0