U brzom razvojnom svetu tehnologije se uz dana u dan nešto novo smisli i prikazuje. Postoji toliko savremenih mobilnih telefona, satova, kompjutera i televizije da čovek ponekad ne može ni da zamisli kako oni stvarno funkcionišu. Tako je i sa 3D štampačima koji su za tren oka osvojili svet.

Štampači sa neverovatnom 3D tehnologijom su pravi hit među ljudima koji zapravo traže neki vid zabave. Ovi štampači vam pripremaju neke sitnice, figurice i predmete koje vi osmislite u glavi. Uglavnom uz njih idu i posebni programi za kreaciju spomenutih predmeta. Na kraju rada mašina izbacuje ono što ste vi zamislili. Sama ideja je nastala u Americi, a danas već ceo svet koriste ove uređaje, koji su postali na neki način i stvar prestiža.

Cube 3D štampač je veoma praktičan i lak za upotrebu. Mogu ga koristiti i deca, ali i odrasli. Zauzima malo mesto, njegova veličina je poput jednog običnog laserskog štampača. Cube funkcioniše uz pomoć materijala poput plastike koji je veoma otporan i dovoljno čvrst. Uz mašinu se dobija spomenuta masa u raznim bojama. Za rad je potreban softver uz pomoć koga ćete da kreirate svoje male planove. Naravno, kao i svaki moderan uređaj ili štampač, i ovaj se može povezati peko Wi Fi. Početna cena koju biste morali da izdvojite je oko 1300 dolara. Lepa suma!

EASY 3D MAKER će Vam dočarati snove uz „relativno“ malo para, pošto je vrlo ekonomičan. Plastični materijal koji se koristi za pripremu stvarčica se može iznova da se upotrebi. Slično se koristi kao i prethodno opisan printer. Pomoću određenih softvera se može napraviti svašta. Nakon unošenja šeme u program, štampač može da započne svoj posao. Putem topljenja plastike on formira predmet. Mali je, lak za rukovanje i može se reći da je brži od njegovog prethodnika.

Da li želite sami da kreirate svoje poslastice? Volite slatkiše u raznim oblicima, bojama i ukusima. Evo i rešenje za Vas: CHEFJET 3D PRINTER je stvarno neverovatan i jedinstven. Uz pomoć njega ćete moći da napravite najslađe fantazije koje možete samo da zamislite. CHEFJET 3D PRINTER je u suštini štampač hrane koji umesto plastike pravi slatke zalogaje. Ovaj štampač je malo skuplji od prethodnog, njegova cena se kreće od 5000 evra. Dobro razmislite!

Bez obzira koji da se odabere, čovek će ponovo postati dete pored ovakve mašine. Na kraju moramo još napomenuti da vreme koje utroši za pripremu jednog predmeta se meri u sate. Za najobičniju figuru je potrebno od sat vremena do 5 sati. Dosta je to dugo vreme, zar ne?

0