Bend iz Vrbasa Ničim izazvan će 8. novembra održati prvi samostalan koncert u Feedbacku, sa početkom u 22h.

Ničim izazvan formirali su 2011. godine Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Boris Bakalov (vokal). Nakon manjih izmena u sastavu benda koje su se dogodile 2012. i 2014. godine  bend danas čine Bojan Gluvajić(vokal i gitara), Boris Bakalov (vokal), Mane Gluvajić (bas), Igor Martinko (violina,  truba, harmonika), Borislav Kuga (klavijatura), Nemanja Vujović (skustična gitara), Dragana Ilić (prateći vokal), Milica Rančić (bubnjevi) i Nikola Petrović (trombon).

Prvi singl ovog benda, O tebi, proglašen je domaćim hitom 2012. godine od strane slušalaca na Radiju B92. Sredinom aprila ove godine objavljuju istoimeni album koji se sastoji od šest već objavljenih singlova i četiri potpuno nove pesme koje se mogu čuti samo na nastupima. Album je sniman tokom protekle dve godine. Trenutno, ovaj album, jedan je od najposećenijih na popularnom muzičkom sajtu Deezer.

Bend je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka.

Nakon ovogodišnjeg nastupa na Nišville jazz festivalu, gde je njihov koncert bio najposećeniji koncert Open stage-a, Nišlije će, kao što je i obećano na Nišvillu,  biti u prilici da ih ponovo čuju u Feebacku.

Karte se mogu kupiti u preduzeću Splunge i Vintage shop-u po ceni od 400 din.

 

Anđela Laban

0