U petak je u koncertnoj sali Niškog simfonijskog orkestra održan koncert pod nazivom Veče tanga.

Ovaj koncert održao je Trio Masala koji čine niška flautistkinja Anđela Bratić, čelistkinja Ana Stanković i pijanistkinja Jelena Aleksić Deljanin. Trio Masala postoji od 2009. godine i nastupao je širom Srbije a jedan od značajnijih koncerata koji su održale je svakako  koncert na Prvom međunarodnom festivalu umetničke muzike-Konstantinus, u Beču.

Trio Masala

Program koji je niška publika bila u prilici da čuje bio je sastavljen od kompozicija argentinskih kompozitora, ali, pored toga, trio je izveo i kompozicije napisane specijalno za NIMUS i trio Masala. Jednu kompoziciju napisao je Andrej Surotdinov – Tango valcer, a drugu je napisao profesor Niške muzičke akademije, Bojan Mladenović – Tango.

Nikola Peković

Gosti ovog koncerta bili su mladi harmonikaš, Nikola Peković i mladi gitarista Stefan Šalarević koji su zajedno sa Triom Masala svirali kompozicije za tango Astora Piazzolle, među  kojima je bila i najpopularnija, Libertango. Onda se dogodilo nešto što niko u publici nije mogao ni da očekuje, na scenu je izašao plesni par i dok je trio zajedno sa Nikolom i Stefanom izvodio Libertango, par je odigrao jedan tango. Oduševljenje svih prisutnih bilo je i više nego očigledno. A ovo je jedan od koncerata za koje se tražilo mesto više, bilo je i onih koji su na nogama sa osmehom pratili čitav koncert.

Stefan Šalarević

Sledeći koncert jubilarnog NIMUS-a biće održan u ponedeljak, 10. novembra, pod nazivom Mirna muzika u sali Niškog simfonijskog orkestra.

 

Anđela Laban

 

 

0