Kao što je juče  najavljeno, niškim sportistima i trenerima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Riju, 24.avgusta će biti priređen doček na balkonu Gradske kuće. Program počinje u 19:30h.

Nišlije i svi koji večeras borave u našem gradu, imaće priliku da pozdrave sportiste koji su Srbiju predstavljali u Brazilu na najvećoj sportskoj manifestaciji na svetu. Od članova olimpijskog tima Srbije koji su iz Niša, sa medaljom iz Rija se vraćaju vaterpolista Sava Ranđelović, košarkaš Stefan Jović i pomoćni selektor ženske košarkaške reprezentacije Dragan Ratković. Pored njih, prisutnima će se obratiti i atletičar Nenad Filipović, džudo trener Nikola Milošević i jedini niški novinar u Riju Dušan Jocić. 

Na dočeku će biti organizovan i muzičko-zabavni program,  a nastupiće Furio Djunta, Demonio, Mali Mire, Nikola Vuković i Jocc. Himnu „Bože pravde“ otpevaće Una Dimitrijević, a program vodi Dragan Žika Stojanović.

U vreme dočeka, ulica 7. juli biće zatvorena za saobraćaj od raskrsnice sa ulicom Strahinjića Bana do mosta ka Tvrđavi.

Podsetimo, inicijativu za organizovanje dočeka pokrenuo je istaknuti niški aktivista Marjan Doca Cvetković, koji je u tekstu objavljenom na sajtu Media i reform centra poručio da i Niš ima balkon za doček. Ideja je nedugo zatim prihvaćena i Nišlije će moći da pozdrave najbolje sportiste svog grada. Doček organizuju Grad Niš i prijatelji.

 

Filip Jovanović

 

0