Za samo 12 dana na poziv Vladimira Graića i RTS-a, prijavilo se više od 200 neafirmisanih talenata za potencijalnog predstavnika Srbije na predstojećem Eurosongu. Audicije će biti održane u šest gradova Srbije, a prva audicija će biti održana u Nišu, 17. novembra u Pozorištu lutaka.

Neafirmisani muzičari širom Srbije dobili su priliku kakva se do sada nikome nije pružila, da se takmiče sa afirmisanim zvezdama i pokažu svoj talenat. Jedan od njih će se naću u finalnoj emisiji, uživo na Medijskom javnom servisu Srbije gde će imati priliku da otpeva jednu od tri kompozicije Vladimira Graića. Finalna emisija će se održati u februaru 2015. godine.

‚‚Prijatno sam iznenađen kvalitetom neafirmisanih talenata koje sam do sada čuo, te, samim tim, izbor najboljeg među njima neće biti nimalo lakʻʻ , istakao je Graić nakon preslušavanja snimaka koji su stigli na njegovu e-mail adresu.

Pobednik večeri u kojoj će kompozicije otpevati dva afirmisana i jedan neafirmisani izvođač predstaviće Srbiju na Pesmi Evrovizije 2015. godine, a odluku o tome doneće gledaoci svojim glasovima.

 

Anđela Laban

 

Izvor: rts

0