Izvor: juznevesti.com 


 

Košarkaška selekcija Univerziteta u Nišu predvođena profesorom Miodragom Kocićem i trenerom Markom Cvetkovićem spremna je za odlazak na druge Evropske univerzitetske igre.

Drugi put će Niš imati predstavnika u košarci na Evropskim univerzitetskim igrama. Ove godine takmičenje će biti održano u Roterdamu, a Univerzitet iz Niša je obezbedio mesto osvajanjem prve pozicije na Prvenstvu Srbije.

Takmičenje u Roterdamu počinje 2. avgusta i po grupama se igra 3. i 4. avgusta. Nakon toga sledi dan pauze, pa će 6, 7. i 8. avgusta biti odigrani mečevi četvrtfinala, polufinala i finala.

Učestvuje 12 selekcija, a 1. avgusta će biti održan žreb i raspored utakmica.

Niški Univerzitet će predstavljati treneri Miodrag Kocić i Marko Cvetković, zatim igrači Vladimir VeličkovićPetar DespotovićNemanja BaraćFilipPejovićVladimir ĐorđevićMladen VitkovićSvetozar Stamenković,Ilija MilutinovićGoran OstojićStefan StoiljkovićNikola Mićić iNemanja Gudžić.

Ekipa u u sredu uveče kreće za Beograd odakle će sa ženskom košarkaškom i muškom i ženskom odbojkaškom ekipom iz glavnog grada krenuti u Roterdam.

0