Prvi put u istoriji organizovan je doček sportista na balkonu Gradske kuće u Nišu. Učesnici Olimpijskih igara iz Niša pozdravili su svoje sugrađane, koji su se okupili u velikom broju i uz skandiranje, raširene zastave i baklje dočekali uspešne sportiste i trenere.

Foto: Nenad Malaga

Foto: Nenad Malaga

Na balkonu se pojavili Sava Ranđelović, zlatni vaterpolista iz Rija; Stefan Jović, osvajač srebrne medalje u košarci; Dragan Ratković, pomoćni trener ženske košarkaške reprezentacije koja je osvojila bronzu; Nikola Milošević, trener džudiste Aleksandra Kukolja i atletičar Nenad Filipović. Sa balkona se svojim sugrađanima obratio i Dušan Jocić, jedini novinar iz Niša koji je izveštavao sa Olimpijskih igara u Riju. Priliku da se popnu na terasu Gradske kuće dobili su i učenici i studenti koji su ostvarili zapažene rezultate na internacionalnim takmičenjima.

Sportisti na balkonu - Foto: Nenad Malaga

Sportisti na balkonu – Foto: Nenad Malaga

Publici se prvo obratio Nenad Filipović, koji se zahvalio na dočeku i istakao da je sve vreme osećao podršku Nišlija.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim i svojoj porodici, koja mi je uvek bila najveća podrška“ dodao je Filipović

Foto: Nenad Malaga

Foto: Nenad Malaga

Oduševljenoj publici su nakon toga reči zahvalnosti uputili i treneri Dragan Ratković i Nikola Milošević. Pomoćnik Marine Maljković u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji imao je snažnu poruku za svoje Nišlije.

„Svi mi u životu imamo neke probleme: lične, finansijske, emotivne. Nemojte da se plašite tih problema. Suočite se sa njima, doživite ih kao protivnike i napravite plan kako da ih pobedite. Tako ćete postati pobednici  svoje životne olimpijade“ istakao je Ratković

Stefan Jović je drugi put doneo srebro u Niš. Nakon Svetskog prvenstva 2014, stigla je srebrna medalja iz Rija 2016.

„Imam veću tremu sada ovde nego u Riju. Izuzetno sam srećan i ponosan što sam Nišlija. Drago mi je što ste u ovako velikom broju došli da podržite ove momke koji su ovde sa mnom i nadam se da se vidimo ponovo na istom mestu za 4 godine“ kaže Jović

Najčešće se na dočeku skandiralo zlatnom vaterpolisti Savi Ranđeloviću. Poruka „Uzeo si zlato, Savke“ odzvanjala je u nekoliko navrata. Ranđelović je rekao da je presrećan zbog osvojene zlatne olimpijske medalje i da je to neverovatan osećaj.

Sava Ranđelović u Gradskoj kući pre dočeka - Foto: Nenad Malaga

Sava Ranđelović u Gradskoj kući pre dočeka – Foto: Nenad Malaga

„Živim svoj san. Hvala vam na podršci, nikad  ovo neću zaboraviti“ ponosno ističe Sava Ranđelović

Učesnik igara bio je i novinar Dušan Jocić. On se ovom prilikom našalio kako se uvek na dočeku nađe neki „uljez“ kome nije tu mesto, ali da je ovo prvi put da to bude novinar.

Uz skandiranje „Srbija do Tokija“ zakazano je novo druženje na istom mestu za četiri godine, nakon Olimpijskih igara u glavnom gradu Japana 2020. godine.

 

Filip Jovanović 

0