U klubu Feedback će 30. aprila biti održan koncert Quintet sastava Vojislava Ilića. Ovim događajem Nišville će, po tradiciji, obeležiti Svetski dan džeza. Koncert počinje u 21h.

Vojislav Ilić Quintet je sastav iskusnih niških džezera, koji čine Marijan Cvetanović(truba), Andreja Ćirić(saksofon), Vojislav Ilić (električni klavir), Vlada Karadžov (kontrabas) i Josip Hartl (bubnjevi). U sklopu obeležavanja praznika džeza  predstaviće se i mladi muzičari – niški učesnici projekta , Džez – Multikulturalni izraz, a takođe po tradiciji – program će se nastiviti džez sešom, pa Nišville poziva niške džez, blues, soul i funk muzičare da ponesu svoje instrumente i prdruže se house band-u.

Istog dana, u Vranju, u suorganizaciji Muzičke škole Stevan Mokranjac će se okupiti drugi deo polaznika projekta Džez – Multikulturalni izraz koji su Nišville i muzičke škole iz Leskovca i Vranja realizovali tokom prošle godine pod pokroviteljstvom EU. Od 18h u Graskoj galeriji će nastupiti mladi muzičari iz Leskovca, Bujanovca i Vranja.

Ulaz na oba programa je besplatan.

 

Anđela Laban

 

0