Tradicionalna manifestacija Noć knjige biće održana 12. decembra, od 17h do 24h. Ovaj događaj organizuju izdavačka kuća Laguna, lanac knjižara Delfi i Fondacija „Podrži život“ na čijem je čelu glumac Sergej Trifunović.

Noć knjige se održava po 11. put, a ovogodišnja manifestacija će biti u znaku broja 5757. Organizatori pozivaju sve humane ljude da pošalju sms na ovaj broj i time pomognu bolesnoj deci.  Fondacija „Podrži život“ je marta meseca odlučila da pokrene humanitarne akcije za lečenje dece i omladine, kojoj je hitno potrebna pomoć.

Noć knjige se organizuje u  23 grada u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.  U Nišu se manifestacija održava u knjižari Delfi (Voždova 4)  i u Kalči.  U toku Noći knjige u Nišu će svoje knjige potpisivati pisci Dejan Stojiljković i Branislav Janković. U knjižari u Voždovoj 4 kostimirani glumci iz Lutkarskog pozorišta će se od 17 h družiti sa najmlađim čitaocima.

Izdavačka kuća Laguna je obezbedila popuste na svoja izdanja. Za jednu kupljenu knjigu popust je 25%, za dve knjige 30%, tri knjige 35%, dok će popust na kupovinu 4 i više knjiga biti 40%. U toku Noći knjige važiće i akcije po kojima možete kupiti 3 knjige za 299 dinara, 3 knjige za 499 dinara kao i 3 knjige za 999 dinara. Pored toga veliki broj enciklopedija možete naći  uz popust od 50 ili 75 odsto.

 

Filip Jovanović 

 

 

 

 

 

0